News Flash:

Osul iepurelui - un excelent diuretic

7 Aprilie 2018
1169 Vizualizari | 0 Comentarii
osu iepurelui mare

Aceasta planta creste in zonele uscate, la marginea drumurilor, pe pajisti si are flori de culoare trandafirie, de forma unui fluture.
Popular i se spune: darmotin, asudul calului, asudul capului, salastioara. In scop medicinal, se foloseste radacina, care se dezgroapa fie in aprilie, fie in octombrie, dar se mai utilizeaza si florile si frunzele. Florile se culeg in iunie-septembrie, cand planta infloreste.

Spectaculos! Aproape iti dublezi capacitatea de memorare daca mirosi acesta planta

Cu aceasta planta, se pot trata bolile de rinichi, afectiunile vezicii urinare, artritele si reumatismul. Infuzia se prepara dintr-o lingurita varfuita cu frunze si flori de osul iepurelui la 250 ml apa clocotita. Se lasa 10 minute, se strecoara, se beau 2 cani de ceai zilnic. Ceai macerat la rece: doua ligurite de radacina rasa se pun la o cana cu apa rece, se lasa la macerat 6-8 ore, apoi se incalzeste, se strecoara si se beau doua cani pe zi. Sub forma de decoct 3 %, se administreaza 2-3 ceaiuri pe zi, ca diuretic adjuvant in tratamentul afectiunilor renale.

Radacina plantei are actiune diuretica, face parte din ceaiul diuretic pe care-l gasim in farmacii. In afectiunile externe, se pun comprese cu apa din ceai de osul-iepurelui sau se fac cataplasme caldute cu planta fiarta. Continutul in substante active ii da proprietatea de a stimula secretiile glandelor importante din organism, avand actiune diuretica si depurativa. Osul-iepurelui este considerat un diuretic complet inofensi pentru intregul organism, si in special pentru rinichi.

Prin eliminarea toxinelor din corp, ceaiul ajuta la reumatism si intr-o serie de boli de piele. In unele tari, ceaiui din radacinile acestei plante este folosit pentru usurarea expectoratiei in bronsite. Osul-iepurelui este renumit si pentru actiunea pozitiva asupra schimburilor metabolice si pentru capacitatile sale se a scade tensiunea arteriala.

Macrisul, planta care reface ficatul. Vezi utilizarile terapeutice si modalitatile de administrare 

Pentru obtinerea pulberii, uscarea plantei se face in aer liber, la soare. Din 3-3,5 kg radacini proaspete se obtine 1 kg de produs uscat. Se macina fin si se iau cate 2 g pe zi sau se foloseste sub forma de comprese si cataplasme in tratarea eczemelor, ulceratiilor cutanate, pruritului si a bolilor de piele cronice.


radacina macrisul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005830 (s)