News Flash:

7 trucuri pentru o curatenie mai rapida ca de obicei

6 Aprilie 2018
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
curatenie

Chiar daca pentru multi curatenia nu este nici activitatea preferata si nici cea mai relaxanta, iubim rezulatul de dupa curatenie si starea de bine pe care aceasta ne-o ofera.
Noi am gasit 7 tipsuri care va vor ajuta  sa aveti casa intr-o curatenie “luna” si un loc perfect pentru odihna:

Spalati la masina piesele de lego:
Piesele de lego devin foarte muradare asa ca pentru prevenirea imbolnavirii celor mici, strangeti –le  intr -un saculet de rufe iar mai apoi bagati-l la masina de spalat. Adaugati putin sapun sau sampon iar mai apoi lasati piesele la uscat.

Indepartati  etichetele lipicioase cu Oxi Clean, Persil, Ariel etc.
Detergentul lichid de rufe  este un ajutor foarte bun pentru indepartarea etichetelor de pe borcane, sticle etc. Umpleti chiuveta cu apa usor fierbinte si mai apoi adaugati detergentul  si le lasati la inmuiat pentru 30 de minute. Etichetele se vor indeparta singure.

Indepartati zgarieturile de pe mobila cu otet si ulei de masline:
Daca masa dumneavoastra din lemn a fost zgariata “de timp”, urmele pot disparea. Nu printr o minune ci printr-o simpla curatare.  Cu un amestec de jumatate de ceasca de otet si jumatate de ulei de masline lemnul devine ca nou!

Gratarul usor de curatat
Dupa ce este folosit de domni pentru a prepara carnea gustoasa, gratarul revine in datoria doamnelor sa fie curetat. Pentru a fi mult mai usor, ungeti inainte gratarul putin incins cu o ceapa.

Indeparteaza marker-ul permanent cu pasta de dinti:
Daca cel mic a descoperit magia marker- elor permanente, cu siguranta veti gasi opere de arta peste tot prin casa: mobila sau pereti.  Indepartati-le cu pasta de dinti! O aplicati pe pata si mai apoi insistati cu un burete.

Scoateti petele de pe covor cu fierul de calcat si spray de geam:
Unele pete de pe covor pot fi foarte insistente chiar daca folositi solutii special. Puteti insa scapa de acestea si cu ajutorul fierului de calcat in combinatie cu solutie spray pentru geam si un prosop. Pulverizati solutia pe pata, iar mai apoi aplicati fierul de calcat peste prosop.

Odorizant de camera homemade:
Daca preferati mirosurile natural, creati-va singuri aromele care sa va imbie casa. Puteti creea pentru un aer fresh din lamaie, vanilie si rozmarin un odorizant perfect pentru camera. Amestecati doua pahare de apa, o lingurita de vanilie, doua felii de lamaie, o bucata de rozmarin. Le puneti intr-o cratita si le lasati la fiert pana dau in clocot. Apoi le puneti intr-un borcan sau vaza. De asemenea mai exista o varianta la fel de fresh de aceasta data cu fructe: mere, portocale, lamai, afine, betisoare de scortisoara, cuisoare intregi si extract de vanilie.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004853 (s)