News Flash:

Orchestra simfonica a Filarmonicii de stat din Arad, invitata sa concerteze la Milano

13 Martie 2018
922 Vizualizari | 0 Comentarii
filarmonica arad

Orchestra simfonica a Filarmonicii de stat din Arad a fost invitata pentru a sustine o microstagiune concertistica la "Teatro Dal Verme'" din Milano, Italia, a declarat managerul institutiei, Doru Orban. 

"Am fost onorati sa fim invitati sa sustinem o microstagiune de trei concerte intr-una dintre cele mai cunoscute si prestigioase sali pentru concerte de muzica clasica din Milano, inaugurata in urma cu aproape 150 de ani. In aceasta perioada, in aceasta sala se afla in plina desfasurare o stagiune muzicala internationala, in cadrul careia va urca pe scena, in trei seri, orchestra filarmonicii aradene, primul concert fiind programat miercuri 15 martie, celelalte concerte urmand a fi sustinute joi si vineri", a precizat marti, pentru AGERPRES, Doru Orban. 

Sub conducerea orchestrala a dirijorului italian Giorgio Marini, orchestra aradeana va prezenta un medalion Ludwig van Beethoven, demonstrandu-si fidelitatea fata de un corp repertorial, care solicita performanta. 

Programul concertului include Uvertura Coriolan op.62, Concertul nr. 4 pentru pian si orchestra op.58 - solist Carlo Levi Minzi, din Italia - si Simfonia a V-a in do minor op.67, capodopere sincronizate ale anului 1807, lansate aproape simultan in viata publica de concerte. 

Primele doua partituri au fost prezentate cu ocazia unei auditii private la Palatul Printului Franz Joseph von Lobkowitz, concertul pentru pian cunoscand si recunoasterea publica intr-un concert maraton, alaturi de Simfonia a V-a, in cursul anului urmator. 

Punctul de maxim interes al repertoriului il constituie partitura centrala a programului o constituie Concertul nr. 4 in sol major, ultimul opus pianistic pe care Beethoven l-a scris pentru cariera sa de virtuoz concertist, inainte ca limitele impuse de pierderea auzului sa il oblige sa paraseasca definitiv scenele Vienei. 

Giorgio Rodolfo Marini este absolvent al clasei de dirijat orchestra din cadrul Conservatorului de muzica "Arrigo Boito" din Parma. A dirijat numeroase orchestre italiene si de peste hotare, printre care orchestra simfonica Carlo Coccia, orchestra Filarmonicii din Odessa, orchestra Warmia din Polonia, Virtuozii Moldovei, Filarmonica de Stat din Oradea, etc. A colaborat cu solisti de faima internationala, precum Paolo Vairo, Louise Sibourd sau Anna Maria Cigoli. 

Carlo Levi Minzi este profesor la Conservatorul "Giuseppe Verdi" din Milano si profesor invitat in cadrul unor importante institutii de invatamant superior din Europa si America. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006212 (s)