News Flash:

Olanda suspenda vaccinarea cu AstraZeneca, in asteptarea unei anchete "mai aprofundate" privind serul anti-Covid

15 Martie 2021
583 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccinare olanda

Olanda a suspendat duminica utilizarea vaccinului AstraZeneca impotriva coronavirusului ca masura de precautie, pana la 28 martie inclusiv, dupa ce s-au raportat "posibile efecte secundare" in Danemarca si Norvegia, fara o legatura dovedita in acest stadiu, noteaza AFP.

"Pe baza noilor informatii, Autoritatea olandeza pentru medicamente a recomandat, ca masura de precautie si in asteptarea unei anchete mai aprofundate, sa suspende administrarea vaccinului AstraZeneca" impotriva COVID-19, a informat Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Mai multe tari europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca, sau numai a unor loturi cu acest vaccin, in urma semnalarii mai multor cazuri de tromboze care au survenit in zilele urmatoare inocularii.

Compania farmaceutica AstraZeneca a anuntat ca a incheiat duminica o analiza a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs si nu a descoperit vreo dovada a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1507 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006862 (s)