News Flash:

Șofer condamnat la închisoare după ce a ucis o adolescentă pe trecerea de pietoni. Accidentul rutier, scena unui roman semnat chiar de victimă

5 Februarie 2020
3916 Vizualizari | 4 Comentarii

Maria avea doar 13 ani când a fost accidentată mortal pe trecerea de pietoni. S-a întâmplat în urmă cu trei ani, în localitatea Măureni, din judeÈ›ul CaraÈ™ Severin. Un SUV cu numere de Irlanda È™i volan pe dreapta a lovit trei oameni în timp ce traversau strada pe zebră. În urma impactului, adolescenta a fost proiectată câÈ›iva metri pe asfalt, fără vreo È™ansă de supravieÈ›uire, în vreme ce bunicii fetei au fost accidentaÈ›i grav. În urma unui proces gestionat de Societatea de avocatură JGV È™i AsociaÈ›ii, È™oferul vinovat a fost trimis după gratii.

,,Bărbatul nu È™i-a recunoscut niciodată culpa în cursul urmăririi penale. Șoferul vinovat a încercat, în repetate rânduri, tergiversarea dosarului, fiind necesare o serie de demersuri din partea noastră astfel încât să urgentăm soluÈ›ionarea cazului de către parchet. Doar în instanță È™i-a recunoscut vina, dar numai în mod formal, pentru a beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă în caz de recunoaÈ™tere. Lucru sesizat instanÈ›ei de către noi, avocaÈ›ii acuzării, iar dovada faptului că am avut dreptate stă în pedeapsa dată de judecător. Șoferul vinovat a fost condamnat la trei ani È™i două luni de închisoare cu executare , deÈ™i în practică, în astfel de cazuri, se dau pedepse cu suspendare”, ne-a explicat avocatul JGV care a gestionat cazul, Mihaela MarinaÈ™.

Între timp, familia Mariei trece cu dificultate peste pierderea suferită. Adolescenta era o fire sensibilă, visătoare, pasionată de literatură. Cu doar câteva luni înainte ca tragedia să se producă, profesoara sa de limba română o încuraja să-È™i urmeze visul de a scrie o carte.

,,Chiar dacă era un copil È™i un elev exemplu, undeva în sufletul ei ar fi vrut să se manifeste asemenea adolescenÈ›ilor din jurul său. Maria È™i-a dat frâu liber acestei dorinÈ›e prin literatură. A urmat sfatul mentorului său È™i a creionat povestea unei tinere rebele, dezinvolte, libere – aÈ™a cum reiese din paginile romanului publicat post-mortem de părinÈ›ii săi. Este o poveste simplă, despre o dragoste platonică purtată unui băiat de vârsta ei, dar È™i iubirea È™i afecÈ›iunea arătată mamei sale,” arată Mihaela MarinaÈ™, avocatul JGV care a gestionat cazul familiei îndurerate în instanță.

PărinÈ›ii Mariei s-au despărÈ›it pe când ea avea doar doi ani, dar fetiÈ›a avea o relaÈ›ie apropiată cu amândoi. Cu tatăl petrecea vacanÈ›ele È™i weekend-urile, în vreme ce mama îi era alături în fiecare zi. Cu toate acestea, afecÈ›iunea purtată mamei este inconfundabil evocată în paginile cărÈ›ii sale.

,,Ceea ce pare însă ireal, este că Maria a descris în cartea sa ( filele 24-27 ) chiar scena unui accident rutier în care este implicată. Un accident în urma căruia rămâne timp de 4 săptămâni în comă, sub privirile disperate ale tuturor celor dragi care o imploră să se întoarcă, să le fie alături,” arată avocatul Mihaela MarinaÈ™.

,,Am  auzit o voce groasă, caldă, aspră, dar totuÈ™i darnică, întrebându-mă: Ce alegi?... Am vrut să prefer să plec din viață, am ajuns pe un câmp într-un lan de spice de grâu auriu È™i minunat. Păsările cântau, mirosul de iarbă, de flori erau stăpâne; fluturii albi erau aÈ™a mici È™i È›i se prindeau în păr fără să vrei. O mireasmă ciudată, dar plăcută... era un loc de-a dreptul magic, însă porumbelul alb a venit È™i mi-a spus că acesta este lumea în care voi trăi dacă aleg să nu mă mai întorc. Însă bucuria mea s-a sfârÈ™it o dată cu È›ipetele disperate ale mamei . Stăteam È™i mă gândeam ce să fac… Am ales ce credeam eu de cuviință că e mai bine, voiam o lume perfectă È™i tocmai am primit-o. Minutele treceau din ce în ce mai repede, iar în ultimele momente am luat decizia finală: am decis să mă întorc la ei. Când am deschis ochii am văzut oamenii dragi mie în lacrimi È™i uitându-se la mine sperând că mă voi trezi È™i asta am È™i făcut. ToÈ›i au început să zâmbească È™i să mă strângă în braÈ›e...” (,,Nu plânge, acum sunt bine”)

Manuscrisul Mariei a văzut lumina tiparului. In memoria a ceea ce a însemnat atât pentru familie, prieteni, dar È™i pentru comunitate, romanul a fost publicat, în regie proprie È™i cu un tiraj redus. Visul adolescentei a devenit realitate post mortem, cu sprijinul colectivului È™colar care a făcut donaÈ›ii în acest sens.

Anual, în România, peste două mii de oameni mor în accidente rutiere, potrivit unei statistici M.A.I. Tara noastră este însă prima din Uniunea Europeană când vine vorba de numărul copiilor uciÈ™i în accidente rutiere, statistică raportată la numărul de locuitori.


jgv pareri jgv avocat jgv jgv asociatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

chloroquine phosphate  | #51077
premature babies wikipedia aralen buy online chloroquinr
plaquenil brand name  | #51083
hydroxichloriquin covid 19 who hydroxychloroquine
cialis 20 mg  | #52081
Segree  | #52619
Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005894 (s)