News Flash:

O prima zi de scoala pe care nu o vor uita, cu siguranta, niciodata: Elevii unei clase de a I-a din Galati au facut ore pe hol, deoarece sala lor nu este pregatita

10 Septembrie 2018
1563 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala 9 timis

Copiii de la o clasa I a unei scoli din orasul Galati au stat, luni, pe hol, in prima zi a anului scolar, deoarece clasa lor este in curatenie. Purtatorul de cuvant al ISJ Galati, Oana Enache, spune ca banii pentru igienizari au venit tarziu.
Pentru prima zi de scoala, conducerea Liceului cu Program Sportiv din Galati, unitate de invatamant cu clase I-XII, a improvizat o clasa pe hol, la parter, chiar in dreptul clasei unde vor invata copiii. Totusi, profesorii spun ca situatia se va regla de marti, in conditiile in care copiii vor fi dusi intr-o clasa de la etaj unde vor sta pana la finalul lucrarilor.

„Doar astazi (n.r. luni, 10 septembrie) se intampla acest lucru, am vrut sa-i ducem pe copii chiar langa clasa unde vor invata. De maine, ei vor fi mutati la etaj intr-o clasa unde s-a facut curatenie, totul este aranjat. Nu se poate spune ca elevii invata pe hol. Igienizarea o vom incheia intr-o saptamana, cel mult doua, nu afecteaza programul scolar”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Liceului cu Program Sportiv, Maria Popescu.

Situatia a fost remarcata si de preotul care a facut slujba de sfintire a cladirii in prima zi de scoala, acesta mentionand in discursul sau ca stropirea cu agheasma o face in curte „din cauza situatiei deosebite in care se afla clasele”.

De asemenea, educatoarea de la clasa I le-a spus copiilor ca „scoala a inceput in conditii putin vitrege”, referirea fiind tot la stadiul lucrarilor de igienizare.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Galati au aflat despre situatia de la Liceul cu Program Sportiv si confirma ca, incepand de marti, copiii de clasa I vor fi transferati intr-un spatiu igienizat.

„Dimineata a fost deschiderea anului scolar, iar elevii au stat acolo in timpul ceremoniei. In clasa lor se varuieste, banii pentru igienizari au venit tarziu din cauza licitatiilor. Oricum, ei nu vor invata pe hol, de maine vor fi dusi intr-o clasa curata. Nu sunt probleme in Galati din acest punct de vedere. Noi le-am solicitat directorilor sa ne informeze daca sunt probleme, dar nu am primit nicio solicitare”, a explicat corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al ISJ Galati, Oana Enache.

Reprezentantii Primariei Galati sustin ca lucrarile de igienizare a spatiilor scolare au inceput cu mare intarziere din cauza rectificarii bugetare care a avut loc la sfarsitul lunii august.

„Mai sunt lucrari in aproape 30 de unitati de invatamant. Incercam sa nu afectam programul elevilor, reprezentantii scolilor au inteles situatia. De vina este rectificarea bugetara care s-a facut tarziu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Primariei Galati, Raluca Ardean.

Liceul cu Program Sportiv din Galati are elevi din toate ciclurile, primar, gimnazial si liceal.

Mediafax

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005052 (s)