News Flash:

O metoda inovativa ar putea ajuta persoanele afectate de Alzheimer sa-si recupereze amintirile uitate

1 August 2018
668 Vizualizari | 0 Comentarii
Alzheimer

Un nou medicament ar putea ajuta persoanele cu alzheimer sa-si ,,recupereze'' amintirile. Pierderea memoriei in cazul pacientilor cu alzheimer, cea mai raspandita forma a dementei, este provocata de o plaga toxica ce se acumuleaza in creier si distruge nervii, scrie Descopera.

O noua cercetare sugereaza ca persoanele afectata de aceasta boala isi pot reaminti anumite momente uitate, deoarece boala nu le distruge complet, ci doar le face mai greu de accesat. Cercetatorii din cadrul Universitatii Columbia din New York a utilizat lasere pentru a dezvalui modul in care soarecii cu afectiune asemanatoare alzheimerului accesau amintirile gresite. Fenomenul a fost observat si in cazul pacientilor cu dementa, acestia amintindu-si momente din trecut estompate sau incorecte, informeaza Independent. 

Atunci cand celulele din creierul soarecilor erau stimulate, animalele reuseau sa-si readuca aminte un miros de lamaie pe care l-au ,,uitat'' anterior. Ascultarea muzicii are uneori aceleasi efecte asupra pacientilor cu alzheimer, ei reusind sa-si reaminteasca momente uitate anterior. 

Iata ce iti poate imbatrani creierul chiar cu mai multi ani

Dementa care afecteaza in mare parte persoanele varstnice, provoaca deteriorarea memoriei si poate ingreuna realizare activitatilor de zi cu zi ale persoanelor. Cercetatorii au realizat experimentul pe doua grupuri de soareci. Unul cu o afectiune asemanatoare alzheimerului si al doilea cu celule cerebrale sanatoase. soarecii din ambele grupuri au fost modificati genetic pentru ca neuronii lor sa capete o stralucire galena atunci cand erau create amintiri noi. De asemenea neuronii capatau o uloare rosiatica atunci cand soarecii rememorau o amintire.

Ambele grupuri de animale au fost expuse unui miros de lamaie, apoi au fost supusi unui soc electric. in timp ce soarecii sanatosi erau speriati, soarecii cu alzheimerul nu prezentau acelasi comportament. in moemtnul in care a fost utilizata o raza laser cu lumina albastra pe soarecii afectati de boala asemanatoare alzheimerului au reusit sa rememoreze socul electric. 


alzheimerului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005315 (s)