News Flash:

Specialistii au decis. Iata cat ore trebuie sa doarma copiii in functie de varsta!

1 August 2018
843 Vizualizari | 0 Comentarii
copil doarme 1

Potrivit unui studiu initiat de Fundatia Prais si realizat de GfK, dat publicitatii luni, lipsa somnului poate creste riscul de obezitate si diabet zaharat, întrucat are un efect negativ asupra parametrilor de reglare a nivelului de glucoza în sange, acest lucru determinand rezistenta la insulina, ceea ce poate duce la un consum excesiv de alimente si la scaderea consumului de energie.

Copiii cu varste între 5 si 12 ani au nevoie de 10-11 ore de somn pe zi, conform specialistilor, în vreme ce adultilor le sunt suficiente 7-9 ore de somn pe zi.

În cadrul miscarii nationale "si eu traiesc sanatos!" privind obiceiurile si stilul de viata ale elevilor din clasa I din Bucuresti, acestia dorm în medie 8,9 ore pe zi iar restul timpului îl împart între studiu - 4,3 ore pe zi (din care doar 0,5 ore sunt dedicate sportului) si familie, alaturi de care stau 4,2 ore pe zi.

5 trucuri pentru a-ti convinge copilul sa doarma la pranz

Studiul mai releva ca în cele 24 de ore ale unei zile obisnuite, aproximativ o jumatate din copiii de clasa I din Bucuresti petrec în medie doua ore pe zi în fata televizorului în timpul saptamanii si trei ore în weekend.

O treime dintre copii petrec mai mult de patru ore pe zi în timpul weekendului la televizor, dvd-player sau computer

"Este bine ca parintii sa supravegheze rutina de somn a copiilor, pe toata durata prescolara si pana în adolescenta, asigurandu-le conditii optime pentru un somn odihnitor, într-o camera bine aerisita, fara TV sau calculator, la o temperatura usor scazuta. La toate acestea sa nu uitam sa oferim copiilor înainte de culcare si nu numai, momente pline de atentie si afectiune", subliniaza Silvia Bucur, presedintele Fundatiei PRAIS, citata în comunicat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008911 (s)