News Flash:

O altă învățătoare de la Liceul Shakespeare, depistată cu coronavirus

17 Septembrie 2020
1005 Vizualizari | 0 Comentarii

Este a patra zi de școală și încep să apară, pe zi ce trece, tot mai multe cazuri de Covid-19 în unitățile de învățământ din Timișoara. A apărut un nou caz la Liceul W. Shakespeare, o altă învățătoare de la clasele primare, care a fost în prima zi la școală, și un caz la Școala nr.25, cadru didactic. Este infectat și un administrator de la Liceul Special Gh. Atanasiu.

În Timiș, până miercuri, 16 septembrie, sunt trei cadre didactice testate pozitiv cu Covid-19 la Școala nr. 19 Avram Iancu, două învățătoare la Liceul W. Shakespeare, un administrator de la Liceul Special Gh. Atanasiu din Timișoara și un caz la Școala nr.25.

Cazurile de Covid-19 au apărut la Școala nr. 19 – trei învățătoare (cazurile au fost depistate înaintea zilei de începerea școlii), dar și la Liceul Shakespeare. Aici au fost depistate două cadre didactice cu Covid-19. O învățătoare a fost depistată acum două zile, dar nu a intrat în contact cu elevii, doar cu colegii, în săptămâna pregătitoare școlii. Marți a fost depistată însă cu Covid-19 și o învățătoare care a fost în prima zi la școală, și a intrat în contact cu elevii, după ce au fost testate toate cadrele didactice de la școala primară din Piața Traian de Primăria Timișoara (10 cadre didactice). La Shakespeare mai este și o învățătoare care stă acasă încă înainte de începerea școlii deoarece soțul său are Covid-19.

„Acolo sunt șase clase de învățământ primar ai căror elevi vor sta acasă și vor face învățământ online”, a spus Marin Popescu, inspector școlar general de Timiș.

În Timișoara mai este un caz de Covid-19 la Liceul Special Tehnologic Gheorghe Atanasiu. Este vorba despre un administrator testat pozitiv, care se află în carantină și este asimptomatic. Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Timiș, administratorul a fost la unitatea de învățământ, dar nu a intrat în contact cu elevii sau profesorii.

Un alt caz este la Școala nr. 25, un cadru didactic testat pozitiv în prima zi de școală, care, spun reprezentanții IȘJ Timiș, nu a avut contact cu colegii profesori.

„Probabil vor mai apărea astfel de cazuri, important este să monitorizăm situația și să găsim soluții la nivelul claselor și la nivelul școlii”, a mai spus Marin Popescu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006990 (s)