News Flash:

Nu ignora semnele deficitului de vitamina D! Provoaca dureri de cap, hipertensiune arteriala, chiar si cancer

6 Iunie 2018
916 Vizualizari | 0 Comentarii
deficit

1. Vitamina D lupta impotriva bolii
Conform unui studiu realizat in 2006 in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, vitamina D reduce riscul de scleroza multipla. Un alt studiu a constatat ca reduce riscul de a dezvolta si boli de inima. In cele din urma, un studiu publicat in 2010 in Jurnalul American de Nutritie Clinica sugereaza ca ajuta la reducerea schimbarii de dezvoltare a gripei.

2. Vitamina D reduce depresia
S-a demonstrat stiintific ca vitamina D joaca un rol in reglarea starii de spirit si prevenirea depresiei. Un studiu special a constatat ca cei cu depresie care au primit suplimentarea cu vitamina D au prezentat o imbunatatire notabila a starii lor. Un alt studiu a constatat ca deficitul de vitamina D este mai frecvent la persoanele cu depresie si anxietate.

3. Vitamina D mareste pierderea in greutate
Potrivit unui studiu, suplimentarea regulata cu vitamina D a ajutat oamenii sa isi imbunatateasca factorii de risc pentru bolile cardiace. Un alt studiu a constatat ca cei care iau suplimente de vitamina D si calciu au pierdut mai multa greutate in comparatie cu cei care au luat suplimente cu placebo. Dupa cum explica cercetatorii, vitamina D si calciu au avut efect de suprimare a apetitului.

Deficit de vitamina D
Simptomele majore ale deficitului de vitamina D includ constipatie sau diaree, probleme ale vezicii urinare, oboseala generala, crampe musculare, somn nelinistit, dureri musculare sau slabiciune, dureri articulare, dureri de cap si incapacitatea de a se concentra. Dupa cum a remarcat Michael F. Holick, un expert important in vitamina D, slabiciunea musculara provine de obicei din deficitul de vitamina D, deoarece aceasta vitamina este necesara pentru functionarea optima a muschilor scheletici.

Vitamina D si expunerea la lumina soarelui
Vitamina D este produsa ca raspuns la lumina soarelui, ceea ce inseamna ca punerea de protectie solara incarcata chimic ne diminueaza practic acest nutrient pretios. Protezele solide sunt proiectate pentru a bloca razele UVB care sunt incluse direct in productia de vitamina D de catre corpul nostru.

Razele UVB au capacitatea de a patrunde in straturile exterioare ale pielii, iar colesterolul din piele de tesut, apoi il absoarbe pentru a face vitamina D. Pe de alta parte, produsele de protectie solara permit razele UVA asociate cu deteriorarea ADN-ului si debutul majoritatii cancerelor cutanate.
Dar, vitamina D3 nu poate intra imediat in sange! Este nevoie de timp ca aceasta sa fie absorbita de pe piele in sange. Prin urmare, spalarea pielii dupa expunerea la soare trebuie sa fie intarziata, deoarece puteti spala uleiul pielii care a initiat procesul de vitamina D. Din nefericire, stiinta ne dicteaza sa folosim produse de protectie solara care sunt impachetate cu substante care provoaca cancer si evita soarele, care de fapt protejeaza impotriva cancerului de piele.


simptomele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006134 (s)