News Flash:

NEREGULI GRAVE descoperite la Aeroportul Otopeni! Directorul general a demisionat

8 Februarie 2018
969 Vizualizari | 0 Comentarii
otopeni

Directorul general al Aeroportului Otopeni, Bogdan Stelian Mindrescu, a demisionat joi, fara a preciza motivele care au condus la aceasta decizie. Corpul de control al Guvernului a efectuat un control in urma caruia au fost descoperite mai multe nereguli.
Bogdan Stelian Mindrescu, directorul general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB) - care administreaza aeroporturile Otopeni si Baneasa - a demisionat joi din functie, au confirmat pentru Mediafax reprezentantii companiei. Mindrescu nu a precizat motivele care au condus la aceasta decizie.

La 20 aprilie 2017, in mandatul de premier al lui Sorin Grindeanu, Bogdan Mindrescu a fost numit director general interimar de catre Consiliul de Administratie al CNAB, desi ministrul Transporturilor de atunci, Razvan Cuc, ar fi vrut ca Liviu Radu sa ramana in functie.

Bogdan Mindrescu a mai fost, potrivit CV-ului publicat pe site-ul institutiei, director de cabinet al ministrului Transporturilor, consultant la Inspur Shandong Group Co Ltd China (in perioada 2014-2015), consultant al directorului SRTV (in perioada 2013-2014), director economic la Pandor SRL (2012-2013) sau consultant de vanzari la Banc Post (2007-2008).
Mandrescu are un masterat in management aeronautic si este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir.

Corpul de control al Guvernului a efectuat un control in urma caruia au fost descoperite mai multe nereguli. Raportul a fost intocmit in perioada ianuarie 2013 - octombrie 2017 si prezentat, in octombrie, ministrului Felix Stroe.

Printre neregulile gasite la aeroportul Otopeni amintim:

- in perioada 2013-2015 nu a fost realizata nicio investitie in infrastructura aeroportuara desi pentru fiecare an din aceasta perioada au fost prevazute in BVC sume cuprinse intre 201,5 mil. lei si 267,9 mil.lei;
- in perioada 2016-august 2017 CNAB SA a realizat doar un procent de 0,03%, respectiv 0,16% din investitiile in infrastructura aeroportuara;
- pista 1 nu asigura conditii eficiente de aterizare/decolare, desi la aceasta pista s-a intervenit cu utilaje aproape in fiecare zi, uneori chiar si 14 ore;
- pista 2 este operationala pe o lungime de doar 2.237 m din 3.500 m. Pe timp de noapte nu se poate opera fara lumini specifice, fapt pentru care pilotii considera periculoasa utilizarea ei;
- balizajul luminos nu este echipat corespunzator pentru conditiile de vizibilitate redusa;
- racordul luminos de degajare a ambelor piste pe ambele directii nu poate fi aprins simultan cu baretele de STOP;
- Liviu Radu, care detinuse anterior lui Mindrescu mandatul de director general CNAB, a incasat intre iulie 2013 si iunie 2014 bani atat pentru functia de director general, cat si pentru cea de membru in Consiliul de Administratie. Suma incasata peste limita legala: 396.561 lei;
- Sorin Stoicescu a fost numit in CA desi nu a fost selectat de un expert independent;
- componenta variabila a remuneratiei membrilor Consiliului de Administratie stabilita la 0.56% din profitul net, desi existau studii care spuneau ca aceasta trebuie sa fie doar 32.432 lei;
- Cristina Elena Neamtu - in 9 luni, prezenta la locul de munca mai putin de doua ori. A incasat 43.003 lei;
- Mihai Petrescu - intr-un an a incasat 130.378 lei dar au existat zile in care nu a fost prezent la serviciu;
- Mihai Comanescu - a incasat 127.879 lei dar au existat zile in care nu a fost prezent la serviciu;
- Camelia Metler - intr-un an si sase luni a fost prezenta la munca 112 minute. A incasat in aceasta perioada 70.894 lei;
- in perioada septembrie 2015 - septembrie 2016 au fost derulate 27 de programe de formare profesionala prin societatea OK Service Corporation, suma fiind echivalenta cu cea cheltuita in ultimii aproape 6 ani la un loc.
- taxele de instruire au reprezentat, in medie, doar 23% din costul total, restul fiind cazarea si trasportul.
- procesul de selectie a persoanelor care au participat la cursuri a fost aleatoriu, nefiind identificate criterii concrete de selectie.
- locatiile cursurilor: Nice, Las Vegas, Sydney, Auckland, Wellington, Kuala Lumpur, Bangkok, Tokyo, Lausanne.
- Ion Trocaru, seful corpului de control din MT a fost timp de 3 luni si membru in comitetul asocierii in participatiune dintre CNAB si Millenium Pro Design, calitate din care a obtinut 18.004 lei.
- Daniela Berinde, functionar public si sef de cabinet, a fost timp de un an in consiliile de supraveghere a asocierilor CNAB cu Dnata Catering si Millenium Pro Design. A incasat 128.745 lei.
- Liviu Radu si-a semnat din calitatea de director general al CNAB numirea in consiliile de supraveghere a celor doua asocieri pentru o perioada de 8 luni incasand 86.554 lei.
- Sorinel Ciobanu si-a semnat din calitatea de director general al CNAB numirea in cin consiliile de supraveghere a celor doua asocieri, pentru o perioada de un an si 11 luni incasand 170.430 de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004650 (s)