News Flash:

Spitalul de Boli Infectioase, amendat dupa internarea pacientilor in conditii greu de imaginat

8 Februarie 2018
862 Vizualizari | 0 Comentarii
spital 1

Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara a primit o amenda de 5.000 de lei, in urma controlului efectuat, luni, de Directia de Sanatate Publica Timis, dupa ce unitatea medicala a internat pacienti in conditii greu de imaginat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Timis, Dana Spac, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara a primit o amenda de 5.000 de lei pentru ca a internat pacienti in saloane cu pereti scorojiti si mobilier ruginit.

De asemenea, inspectorii au sanctionat si doi asistenti medicali, cu 1.600 de lei, iar Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara i-a fost interzis sa mai faca internari in saloanele “cu probleme”.

“Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru conditiile din saloanele in care au fost pacienti internati. De asemenea, au mai fost amendati doi asistenti medicali: unul cu 1.000 de lei, pentru ca a colectat deseuri necorespunzator, iar altul cu 600 de lei, pentru ca grupurile sanitare nu erau dotate cu materiale de igiena individuale pentru pacienti. Totodata, inspectorii au interzis alte internari in saloanele cu probleme. Rezultatele controlului vor fi trimise Ministerului Sanatatii”, a afirmat Dana Spac.


Conducerea Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara a transmis, luni, prin intermediul unui comunicat de presa, faptul ca „isi exprima regretul pentru situatia existenta”, dar ca au fost nevoiti sa faca internari „temporar” si in saloanele din Sectia de Pneumologie care nu au fost reabilitate din cauza numarului mare de pacienti.

„Referitor la afirmatiile postate de o apartinatoare pe retelele de socializare si preluate in presa locala si centrala, intreaga echipa a spitalului isi exprima regretul pentru situatia existenta. Spitalul se afla intr-un proces amplu de reabilitare si reamenajare cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si se depun eforturi pentru ca toate saloanele sa fie dotate conform noilor nome UE, iar pacientii sa beneficieze de conditii de cazare optime. Atentia noastra este indreptata asupra pacientilor, iar actul medical este prioritar. Momentan, lucrarile de reabilitare si reamenajare nu au fost finalizate in toate saloanele. Aducem aminte ca Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara este un spital de specialitate care, datorita specificului patologiei sale, are competenta maxima si deserveste toata zona de vest a tarii, motiv pentru care toti pacientii sunt directionati catre noi. Din cauza numarului mare de pacienti cu care ne confruntam in ultimul timp, suntem nevoiti sa cazam temporar pacienti si in saloanele din sectiile de pneumologie care inca nu au fost reabilitate”, a aratat conducerea Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara.

Doua fotografii in care sunt imortalizate conditiile in care sunt cazati pacientii pe Sectia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara au fost postate pe Facebook, sambata, fiind distribuite de sute de ori. In imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazati in saloane cu pereti scorojiti, mobilier ruginit, iar in loc de perdele, in geamuri au fost puse cearsafuri.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca saloanele in care pacientii au fost fotografiati sunt in curs de renovare si ca s-au facut internari si acolo din cauza numarului prea mare de bolnavi din ultima perioada.

De asemenea, si primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a reactionat la imaginile de cosmar suprinse in Spitalul de Boli Infectioase, postand poze care arata un spital curat si ingrijit. ”Pozele sunt actuale si prezentarea lor este legitima”, a scris edilul, dezamagit ca nu se vorbeste si despre cealalta parte a unitatii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005948 (s)