News Flash:

Încă un protest al angajaților din sănătate, la Timișoara

18 Ianuarie 2021
715 Vizualizari | 0 Comentarii
protest

Zeci de sindicaliști, salariați în mediul privat și de stat, protestează în fața Palatului Administrativ pentru salarii decente și pentru impozitele salariale care, din punctul lor de vedere, dezavantajează angajații.

La protest participă membri din sindicatele din sănătate, din instituții stat și din mediul universitar, care fac parte din Uniunea Sindicală Teritorială ”Cartel Alfa”.

Protestatarii aflați în stradă spun că impozitele pe salariu sunt mari și le cer membrilor politici drepturi salariale pentru un trai decent.

”Toți politicienii se referă doar la brut, pe noi ne interesează salariul net. Un prag de 2.400 am considerat noi, dar 41 de lei în plus nu este normal. Prin legea dialogului social aveam mai multe drepturi. În 2011 au venit mai multe multinaționale și au impus unele modificări și a apărut legea dialogului social. Ni s-au luat drepturi și a intervenit o nouă găselniță, pentru că ei în țările de baștină au sindicate puternice. Noi avem un grad de reprezentare mic în multinaționale și ei au reprezentantul angajaților care nu merge în instanță și nu face Adunări Generale ca un Sindicat. Nouă ni se impuse ca 15 persoane să formeze un sindicat, iar partidelor politice 3. De asta ieșim în stradă”, a spus Corneliu Podeleanu, președintele UST Filiala Timiș a CNS CARTEL ALFA.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007057 (s)