News Flash:

Pe 8 februarie se deschid şcolile. În Timişoara, doar grădiniţele şi ciclul primar

15 Ianuarie 2021
745 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că, începând cu data de 8 februarie, majoritatea școlilor din România se vor redeschide. Acest lucru se va face însă în funcție de trei scenarii: verde, roșu și galben. Timişoara este în scenariul roşu şi este greu de crezut că va fi altfel pe 8 februarie.

În localităţile din scenariul verde (rata de infectare între 0 şi 1.5) toate şcolile se deschid fizic. În localitățile din scenariul galben (rata între 1.5 şi 3) vor merge la şcoală copiii de grădiniță, clasele din ciclul primar (I-IV) și clasele de liceu (VIII-XII). În localitățile din scenariul roșu (rata peste 3) se deschid doar gradiniţele şi clasele din ciclul primar. Localităţile care au rata de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori vor intra în carantină.

În privinţa învăţământului superior, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară

Klaus Iohannis a precizat că se va face o reevaluare pe 2 februarie, dată la care se va lua și decizia definitivă.

“Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă situația pandemică nu se înrăutățește grav. Se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri de restricție rămân în vigoare. Dacă evoluția pandemiei va fi ca în ultimele săptămâni, se va intra pe scenariul pe care tocmai l-am descris”, a declarat Iohannis.

Având astăzi o rată de infectare de 5,27, Timişoara se înscrie în scenariul roşu, fiind însă mai aproape de carantinare, decât de scenariul galben.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005376 (s)