News Flash:

Modificări în Legea pensiilor. Ce îi așteaptă pe români

26 Mai 2021
1409 Vizualizari | 0 Comentarii
dan barna

Se vor face modificări în Legea pensiilor, a anunțat marți, vicepremierul României, Dan Barna. Informația a fost confirmată de către premierul Florin Cîțu care a precizat că Legea pensiilor va fi publicată și că va fi transparență.

Modificări în Legea pensiilor

Legea pensiilor din România va fi modificată, au anunțat oficialii, marți, 25 mai 2021. Dan Barna și Florin Cîțu au făcut declarații după ședința coaliției de guvernare.

În momentul de față e foarte clar – și acesta e un angajament, că vorbim despre o nouă lege a pensiilor, a spus vicepremierul Dan Barna. Legea pensiilor va fi publicată, va fi transparență, o să fie mai multe etape, a precizat premierul Florin Cîțu.

În ultimele zile, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Guvernul va elimina pensionarea anticipată și va crește stagiul minim de cotizare. Ministrul Muncii a infirmat aceste zvonuri și a spus că nu sunt altceva decât niște minciuni gogonate.

În ceea ce privește informația lansată în spațiul public, potrivit căreia “Guvernul vrea să crească stagiul minim de cotizare la pensie de la 25 de ani la 35 ani”, atragem atenția că potrivit Legii nr. 263/2010, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei cât și pentru bărbați, nu 25 de ani, și nu există nicio discuție care să vizeze majorarea acestuia, se arată într-o postare pe Facebook a Ministerului Muncii.

Pas important în majorarea pensiilor

Ministrul Raluca Turcan a spus că un pas important în majorarea pensiilor este digitalizarea tuturor dosarelor de pensie. În acest moment, în România, sunt 250.000 de dosare cu șină.

Am constatat că, pentru a putea majora toate pensiile cu 40%, ai nevoie de digitalizarea tuturor dosarelor de pensii, astfel încât ele să fie într-un format electronic şi să li se aplice o formulă de calcul ca ulterior să se întâmple recalcularea pensiilor, a declarat ministrul Raluca Turcan.

În România există aproximativ 5 milioane de pensionari.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005023 (s)