News Flash:

Klaus Iohannis, anunț despre "pașaportul COVID". "Trebuie să avem grijă să nu ducă la discriminări"

25 Mai 2021
2394 Vizualizari | 3 Comentarii
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis se află la Bruxelles pentru reuniunea extraordinară a Consiliului European, unde sunt abordate o serie de teme extrem de importante pentru țara noastră, printre care și certificatul verde electronic, sau "pașaportul COVID".

Certificatul verde digital privind COVID-19 va înlesni libera circulaţie, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis de la Bruxelles. Șeful statului a precizat, însă, că acest certificat electronic nu trebuie să ducă la discriminări între cetăţenii europeni.

" Avem, evident, o discuție despre evoluția pandemiei și aici sunt două teme care și pentru noi au o importanță deosebită. Prima temă este, sigur, certificatul COVID, certificatul digital, care într-un timp rezonabil de scurt trebuie să fie la dispoziția cetățenilor europeni și cred că este un lucru bun- acest certificat va înlesni libera circulație, însă, sigur, trebuie să avem grijă ca acest certificat să nu ducă la discriminări între cetățenii europeni", a declarat Iohannis în declarația sa de presă.

Klaus Iohannis: Vor fi discuții destul de complicate

Președintele României a precizat că sunt discutate de liderii UE și două teme de actualitate: situația avionului deturnat în Belarus, descrisă de Iohannis ca fiind "ceva nemaiîntâlnit", și evoluția din Orientul Mijlociu. 

" Avem două teme de mare actualitate: evoluția din Orientul Mijlociu, unde se pare că lucrurile încet, încet se liniștesc și avem, din păcate, situația avionului deturnat în Belarus, ceva nemaiîntâlnit, și este clar că trebuie

să discutăm și să discutăm despre sancțiuni, despre investigații. Vor fi discuții destul de complicate", a mai spus șeful statului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

adureauts  | #52282
smummardy  | #52702
rSfPPfqV  | #53049
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005890 (s)