News Flash:

Moșnița Nouă, Otelec și Biled intră în carantină

3 Martie 2021
786 Vizualizari | 0 Comentarii
carantina

INSP a dat aviz pentru introducerea în carantină a încă trei localități din județul Timiș. Este vorba despre Moșnița Nouă, Otelec și Biled, care se alătură comunei Dudeștii Vechi, dar și celor pentru care s-a prelungit deja măsura, Dumbrăvița și Șandra. Miercuri este iar CJSU.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se întrunește miercuri, pentru a decide introducerea carantinei în Moșnița Nouă, Otelec și Biled. Moșnița Nouă și satele aparținătoare au mai fost în carantină începând cu 10 ianuarie, timp de 14 zile, dar și în noiembrie.

„DSP a făcut analiza pentru șase localități din Timiș, printre care și Otelec, Moșnița Nouă și Biled, care nu aveau aviz INSP la momentul întrunirii CJSU de marți. Avizele au venit pe la 11 noaptea, astăzi (miercuri – n.r.) vom convoca CJSU să dăm hotărârile și se vor carantina de la data emiterii ordinului șefului DSU”, a declarat subprefectul Mircea Băcală pentru Tion.

Șeful DSU Raed Arafat a semnat marți seară ordinul pentru introducerea în carantină a comunei Dudeștii Vechi cu satele aparținătoare Dudeștii Vechi, Cheglevici și Colonia Bulgară. Vor sta „închise” timp de 14 zile, în perioada 3 martie ora 5 – 17 martie ora 5.

Tot marți seară au fost semnate și ordinele pentru prelungirea măsurii carantinei în Dumbrăvița și Șandra, care vor sta „închise” timp de șapte zile, perioada 3 martie ora 5 – 10 martie ora 5.

Locuitorii localităților amintite au nevoie de declarație pentru a circula pe stradă, dar și dacă vor să părăsească localitatea.

Marți, 2 martie, rata de infectare cu coronavirus era 8 la mia de locuitori în Moșnița Nouă, 9,88 la Otelec și 6,29 în Biled.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007765 (s)