News Flash:

Mesajul pe care Facebook l-a trimis catre 87 de milioane de utilizatori. Ce pregateste reteaua sociala

11 Aprilie 2018
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
facebook friends ftr

Facebook a trimis notificari catre milioane de utilizatori, pentru a-i anunta oficial ca datele personale le-au fost folosite ilegal, in scopuri electorale.

Decizia vine in contextul scandalului Cambridge Analytica, unde datele personale a zeci de milioane de utilizatori au fost folosite pentru a le trimite reclame politice personalizate.

„Intelegem necesitatea de a pastra datele tale in siguranta. Am interzis site-ul „this is Your Digital Life” pe care unul dintre prietenii tai l-a folosit pentru a se loga pe Facebook. Am facut asta pentru ca acest site ar fi folosit ilegal datele tale”,  incepe mesajul pe care 87 de milioane de oameni din toata lumea il vor vedea cand deschid Facebook, conform Digi 24.

Facebook promite ca in viitor va reusi sa securizeze mai bine conturile si ca asemenea scapari si abuzuri nu vor mai aparea.

Firma de analiza a datelor Cambridge Analytica, care a lucrat pentru campania prezidentiala a lui Donald Trump in 2016, a preluat date personale de la utilizatori Facebook printr-o aplicatie de testare psihologica.

Din cei 87 de milioane de utilizatori afectati, 2.7 milioane sunt din Europa.

Si romanii ar fi cazut prada acestui furt de date. Este vorba de 78 de romani, dar si cei peste 100 de mii de prieteni virtuali ai acestora ar fi fost afectati intr-un fel sau altul.

Fondatorul Facebook, tras la raspundere in congresul american

Mark Zucerberg, fondatorul Facebook, urmeaza sa dea explicatii in acest scandal, in fata Congresului american.

Intr-o conferinta telefonica, miercuri, cu mai multi jurnalisti, Zuckerberg a admis din nou „erori” facute in trecut.

Apreciind ca viata inseamna „a invata din greseli”, el s-a angajat sa actioneze mai bine pe viitor, chiar daca „nicio masura de securitate nu va fi perfecta”. Zuckerberg a asigurat totusi ca el ramane persoana potrivita pentru a conduce grupul in pofida tuturor controverselor care afecteaza imaginea retelei sociale, al carei model economic se bazeaza pe exploatarea datelor personale ale utilizatorilor sai.

El a indicat de asemenea ca, in mare, „pana la 87 de milioane de utilizatori”, si-ar fi putut vedea datele personale ajunse in posesia firmei britanice Cambridge Analytica (CA), numar cu mult mai mare decat cifra avansata pana in prezent de presa, in jur de 50 de milioane.

Dar compania de analize de date si comunicare strategica, angajata in 2016 in campania prezidentiala a lui Donald Trump, a respins aceasta cifra, mentionand ca nu a „primit” datele decat a „30 de milioane” de persoane prin intermediul companiei Global Science Research (GSR), care, conform Facebook, i le-a transmis fara autorizatie.


facebook cambridge analytica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005268 (s)