News Flash:

Melescanu merge alaturi de premierul Dancila in vizita din Israel

25 Aprilie 2018
844 Vizualizari | 0 Comentarii
melescanu2

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, va face parte din delegatia condusa de premierul Viorica Dancila, care efectueaza o vizita oficiala in Israel, in perioada 25-26 aprilie, la invitatia omologului sau israelian, Benjamin Netanyahu.
“Participarea ministrului afacerilor externe, Teodor Melescanu, in delegatia condusa de prim-ministrul Viorica Dancila, care efectueaza o vizita oficiala in Statul Israel”, se arata intr-un anunt postat pe site-ul MAE. Prim-ministrul Viorica Dancila va efectua o vizita oficiala in Statul Israel, la invitatia omologului sau israelian, Benjamin Netanyahu, unde va avea intalniri si cu presedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, precum si cu liderul opozitiei din Knesset, Isaac Herzog.

”Agenda vizitei include intrevederi cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, presedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, si cu liderul opozitiei din Knesset, Isaac Herzog. De asemenea, premierul Viorica Dancila va avea o intrevedere cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului. Vizita prim-ministrului Romaniei in Statul Israel se inscrie in seria de contacte politico-diplomatice destinate marcarii aniversarilor care fac din 2018 un an de referinta pentru relatia bilaterala, respectiv 70 de ani de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relatii diplomatice neintrerupte si 100 de ani de la crearea statului roman modern”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Aceasta vizita vine in contextul in care Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide inceperea procedurilor pentru mutarea efectiva a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Reprezentantii Guvernului au sustinut, vineri, ca memorandumul privind mutarea ambasadei Romaniei din Israel in Ierusalim a fost inaintat de MAE la categoria ”Documente confidentiale” si isi va pastra caracterul pana la o decizie finala, se arata intr-un raspuns pentru MEDIAFAX.
”Caracterul documentului este stabilit de catre initiator, potrivit legislatiei si normelor de tehnica legislativa. In cazul la care faceti referire, Ministerul Afacerilor Externe a decis sa inainteze Memorandumul spre dezbatere, in sedinta de Guvern, la categoria ”Documente confidentiale”. Decizia de clasificare a documentului in aceasta categorie a fost luata din considerente de politica externa si pozitionare a Romaniei, pana la momentul finalizarii procesului de consultare si adoptare a deciziei finale”, se arata intr-un raspuns al Guvernului la solicitarea MEDIAFAX de a oferi mai muolte informatii despre memorandumul privind mutarea ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vineri, Klaus Iohannis anunta ca nu a fost consultat cu privire la o posibila mutare a ambasadei la Ierusalim.

Primul care a vorbit despre acest memorandum a fost presedintele PSD, Liviu, Dragnea, care a anuntat de joi seara ca Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide inceperea procedurilor pentreu mutarea efectiva a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.


viorica dancila benjamin netanyahu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006049 (s)