News Flash:

Masuri in sprijinul timisorenilor pe vreme de canicula

22 Iulie 2022
465 Vizualizari | 0 Comentarii
486ed360 a3b2 4d6c bf81 9036bf920ac9

In aceasta dimineata s-a intrunit, la sediul Primariei Timisoara, intr-o sedinta operativa prezidata de primarul Dominic Fritz, Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Timisoara pentru a stabili noi masuri in ceea ce priveste protejarea populatiei in aceasta perioada caniculara.

Serviciul de Ambulanta a suplimentat cu inca doua, numarul echipajelor de interventie si va face periodic recomandari publice populatiei. 

Directia de Asistenta Sociala a primariei pune la dispozitia timisorenilor un dispecerat nonstop, 24 de ore din 24, pentru cei care au nevoie de ajutor care nu este de natura medicala, de pilda pentru cei care nu se pot deplasa pentru aprovizionare cu apa, alimente sau medicamente. Numarul la care pot apela este 0356-981. De asemenea, toate centrele de zi vor fi deschise pentru orice timisorean care vrea sa se racoreasca, persoane varstnice sau oameni fara dapost, ele functionand intre orele 8-16 in fiecare zi din saptamana.

„Rog timisorenii si, mai ales, persoanele vulnerabile la conditii de temperatura ridicata, sa se protejeze in zilele acestea, asa cum ne recomanda si colegii de la Seviciul de Ambulanta. Am cerut ca toate serviciile implicate sa fie atente la categoriile vulnerabile de cetateni si am solicitat, de exemplu, reprezentantilor din Politia Locala Timisoara sa fie prezenti in teren in anumite zone din oras, bineinteles, cu masurile de protectie cerute de conditiile de afara, pentru a putea reactiona prompt in cazul in care cetatenii au probleme urgente. Ma refer la zone mai putine umbrite si cu trafic ridicat la orele de varf. 

Colegii de la Directia de Asistenta Sociala sunt, de asemenea, pregatiti sa raspunda oricarei urgente care nu este de natura medicala, ci de natura sociala, si i-am rugat sa directioneze alte probleme semnalate catre structurile cu atributii specifice. Ne bazam pe o colaborare constanta intre toti cei prezenti in Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta pentru a preintampina, pe cat posibil, efectele caniculei asupra timisorenilor", transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Reprezentantii societatilor care apartin primariei vor lua fiecare masuri specifice. 
Societatea de Transport se va asigura ca aerul conditionat din mijloacele de transport sa functioneze si a reparat aparatele de clima din 8 tramvaie de tip Armonia. Conducerea societatii a luat decizia ca problemele de climatizare sa fie remediate cu prioritate. De asemenea, echipe de interventie asigura zilnic udarea liniilor de tramvai si verifica dilatarea sinelor, precum si starea firelor aeriene. Societate de Salubrizare continua operatiunile de spalat si stropit pe arterele principale si strazilor adiacente. A fost suplimentat graficul de operatiuni in perioada serii. Societatea de Drumuri are in prezent mai multe santiere in oras, unde programul de lucru se adapteaza conditiilor meteo, cu pauze la pranz si ore de lucru schimbate, ceea ce inseamna ca se va lucra inclusiv noaptea, acolo unde este posibil, fara a afecta locuitorii. Aquatim ii asigura pe timisoreni ca in prezent nu sunt probleme de tratare si distributie a apei in Timisoara. Societatea s-a oferit sa puna la dispozitie pentru incendii surse suplimentare de apa, respectiv 11 autospeciale cu capacitate de 6 mc fiecare.

Reprezentantii fortelor de ordine publica, pompieri si jandarmi, vor sprijini serviciile de ambulanta si de pompieri. Totodata, vor avea efective sporite, patrule in zone intens circulate, pentru a sprijini cetatenii in caz de nevoie.

Primaria Timisoara asigura personalul si apa pentru punctele de acordare a primului ajutor, care se afla in urmatoarele locatii:
Oficiul Postal nr. 1 Timisoara, bv. Revolutiei 1989, nr. 2
Opera Romana Timisoara -Agentia de Bilete – str. Marasesti nr.2
Oficiul Postal nr. 5, ghiseul nr. 1 Timisoara, str.1 Decembrie nr. 90
Piata Iosefin Timisoara
S-a decis deschiderea unui nou punct la Gara de Nord.

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta recomanda tuturor cetatenilor sa aiba un comportament responsabil. Reiteram recomandarile Serviciului de Ambulanta: iesirile in spatiul deschis sa aiba loc, pe cat posibil, inainte de ora 10:00 si dupa ora 19:00. In afara acestor intervale, cetatenii sunt rugati sa evite deplasarile care nu sunt strict necesare, sa poarte tinute lejere si sa se asigure ca au capul si ochii protejati. De asemenea, reamintim ca arderea vegetatiei uscate, a miristilor sau a resturilor vegetale in perioadele de canicula si seceta prelungita este interzisa, pentru a evita incendii care sa se propage pe suprafete extinse.

Urmatoarele institutii au reprezentanti in Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta:
Primaria Municipiului Timisoara
Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara
Directia Politiei Locala
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Timis
Politia Municipiului Timisoara
Inspectoratul de Jandarmi Judetean
Gruparea de Jandarmi Mobila
Inspectoratul Scolar Judetean Timis
Armata Romana - Brigada 18
Serviciul Telecomunicatii Speciale
Serviciul Ambulanta Timis
Structura Teritoriala pentru Probleme Speciale Timis
Delgaz Grid S.A.
E-Distributie S.A
Colterm S.A..
Aquatim S.A.
Societatea de Transport Public Timisoara S.A.
Drumuri Municipale Timisoara S.A.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007900 (s)