News Flash:

Mari nereguli in pietele Timisoarei descoperite de cei de la Protectia Consumatorului. Verificarile continua!

13 Iunie 2019
890 Vizualizari | 0 Comentarii

Reprezentantii Protectiei Consumatorului au descoperit mai multe nereguli in pietele timisorene, incepand chiar cu autorizatii de functionare, dar si mizerie sau lipsa unor vitrine frigorifice sau spatii de depozitare. Au fost date deja mai multe sanctiuni, insa controalele continua in pietele din oras, pastorite la aceasta ora de Ionut Nasleu, unul din oamenii de baza ai primarului Nicolae Robu.

Reprezentantii Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorului Timis controleaza pe de o parte autorizatiile pe care le au cei de la Administratia Pietelor si pe de alta parte daca reprezentantii pietelor asigura comerciantilor vitrine frigorifice, spatii de depozitare si tot ce trebuie sa le puna la dispozitie vinzatorilor din piete pentru ca marfa sa fie conforma si sa ajunga nealterata pe masa consumatorilot. Nu le scapa din vedere comisarilor si spatiile din piete. Au gasit pereti scorojiti si mucegai.

„Am constatat numeroase nereguli in aproape toate pietele. In Piata Badea Cartan am constatat, de exemplu, ca nu li se ofera comerciantilor unele lucruri obligatorii – vitrine frigorifice, spatii de depozitare corespunzatoare. Este anormal, atat prin faptul ca se incalca legislatia, cat si prin faptul ca aceasta este o forma prin care producatorii simpli nu pot avea acces in piata, pentru ca nu-si permit sa-si cumpere vitrine. Indirect este prejudiciat consumatorul si timisoreanul. La autorizatii, legislatia spune ca orice modificare adusa trebuie reautorizata. La Piata 700, asa cum pare pana in momentul de fata, autorizatia este pe o forma veche de piata, fara acea bretea (drumul dintre piata si cladirile de birouri) si alte aspecte. La Iosefin, care este o piata noua, conditiile de depozitare sunt incorecte, pereti scorojiti, mucegai, rugina. Aceleasi lucruri le-am descoperit si in Piata Badea Cartan. In Piata Dacia, desi vitrinele erau ale administratiei pietelor, acestea nu functionau”, a declarat Sorin Susanu, seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului Timis.

Controalele continua si in aceste zile in piete din Timisoara, conform afirmatiei reprezentantilor Protectiei Consumatorului. „Cercetarile continua sub toate aspectele in ceea ce priveste activitatea pietelor din Timisoara si vom concluziona in consecinta. S-au aplicat anumite sanctiuni, dar vom concluziona la final”, mai spune Susanu. De mentionat ca director al SC Piete, dupa ce o buna perioada de timp a fost presedintele CA, este unul dintre oamenii de baza ai primarului Nicolae Robu, celebrul Ionut Nasleu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006266 (s)