News Flash:

Nicolae Robu despre ultima ancheta DNA de la Primaria Timisoara: vizeaza si casele copiilor mei

12 Iunie 2019
689 Vizualizari | 0 Comentarii
Robu

Dupa ce luni dimineata, anchetatorii DNA au venit la Primaria Timisoara pentru a cere mai multe documente de la Directia de Urbanism, marti primarul Nicolae Robu a tinut sa precizeze ca nu a fost vorba de niciun fel de perchezitii.

„Nu a fost nicio perchezitie DNA la primarie, nicio descindere. S-au prezentat doi procurori ca a discute cu cei de la Urbanism, sa ceara niste documente, e vorba de 8 autorizatii. I-am chemat pe directorul Directiei de Urbanism si pe sefa de la Autorizari, procurorii au explicat ce le trebuie si gata, asta a fost tot, o discutie civilizata si fireasca. In momentul in care exista reclamatii, plangeri, ce sa faca institutiile de resort decat sa verifice. In ceea ce ma priveste, nu am nicio greseala de la mine si nici vreuna pe care eu sa o stiu”, a spus primarul Nicolae Robu.

Pe de alta parte, edilul a spus ca printre autorizatiile de constructie si certificatele de urbanism verificate de procurorii DNA Timisoara se numara si cele pentru casele celor doi copii ai lui.

„In privinta caselor copiilor mei, este vorba despre case model insiruit, acolo se construiesc 2 baterii de case insiruite si din fiecare pachet din casele insiruite cate una este a copiilor mei. Doua din cele sase sunt ale copiilor mei. Presupun ca cineva a facut o reclamatie, eu le-am atras atentia, ca toate actele sa fie bine intocmite, sa nu vina cineva si sa acuze vreo favorizare. Acolo unde exista anumite posibilitati de interpretare, sa nu fie facuta in defavoarea lor. Cred ca nu are nimeni pretentia in tara romaneasca, copiii unui demnitar, c-o fi primar, c-o fi altceva, sa nu aiba toate drepturile firesti de cetatean. Nu trebuie sa aiba privilegii, iar in ceea ce priveste copiii mei, eu va asigur ca nu au avut decat de tras de pe urma pozitiilor mele. Amandoi sunt doctori ingineri, le-am recomandat sa nu publice in Romania, pentru ca la cata rautate e in societatea romaneasca, unii o sa puna succesul lor pe seama pozitiei tatalui. Sunt copii crescuti intr-un climat sanatos, asa cum am fost crescut si eu. Eu provin dintr-o familie de tarani, ei provin dintr-o familie la prima generatie intelectualizata. Sunt foarte apreciati si sunt mandru ca am asemenea copii. Copilul meu canta de placere intr o formatie si nu vrea sa urce pe scena sa nu-mi faca mie probleme. Asta e familia Robu. Ar fi bine sa fie mai multi oameni ca noi. Noi nu vrem nimic necuvenit. Am muncit toata viata”, a adaugat primarul.

Va reamintim, luni dimineata, doi politisti din cadrul DNA au ajuns la Primaria Timisoara, unde au solicitat copii dupa mai multe documente la Directia de Urbanism. Anchetatorii verifica mai multe autorizatii de constructie si certificate de urbanism, dupa ce au fost depuse plangeri mai vechi legate de o posibila nerespectare a regimului de inaltime in mai multe zone din oras.

Saptamana trecuta, primarul Nicolae Robu ii ameninta pe angajatii de la Urbanism cu teste de competenta, sustinand ca acestia nu isi face treaba corespunzator.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1883 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006759 (s)