News Flash:

MApN trimite doua aeronave si 20 de militari in sprijinul autoritatilor elene

25 Iulie 2018
651 Vizualizari | 0 Comentarii
grecia2

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca pana in momentul de fata nu sunt informatii potrivit carora ar fi cetateni romani printre victimele incendiilor de vegetatie din Grecia, adaugand ca MAE tine legatura in permanenta cu autoritatile elene.
"Pana la ora actuala nu exista niciun fel de informatie referitoare la victime care sa fie cetateni romani in incendiul din Grecia. Ambasada noastra este intr-un contact direct cu Ministerul elen de Externe pe un grup de whatsapp si orice informatie pe care o vom primi din partea autoritatilor elene vor fi aduse cunostinta tuturor. Deci nu e nicio problema pentru moment", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, miercuri pentru MEDIAFAX.

Acesta a adaugat ca MAE a anuntat o recomandare pentru romanii care vor sa tranziteze Grecia, de a evita zonele afectate si ca deja a fost activat Mecanismul de protectie civila al UE, astfel incat si Romania ofera sprijin Republicii Elene.
"Noi am anuntat si o recomandare privind evitarea de catre romani a zonei in care se petrece acest incendiu foarte mare si speram ca lumea sa inteleaga ca exista o anumita stare de incertitudine in aceasta zona.

In cursul zilei de ieri (marti – n.r.) a fost pus in aplicare Mecanismul Uniunii Europene de sprijin pentru catastrofe naturale, ceea ce inseamna ca toate tarile UE, in functie de posibilitati si de relatiile pe care le au si de distanta la care se afla, sa poata fi implicate in stingerea incendiului de padure. In cazul nostru, fiind vorba despre o tara cu care avem relatii foarte apropiate, excelente relatii politice si de alta natura, autoritatile romane examineaza in cursul acestei zile masuri concrete de sprijin pentru participarea Romaniei la stingerea incendiului", a completat Melescanu.

MApN trimite miercuri doua aeronave si 20 de militari in Grecia, in sprijinul autoritatilor elene

O aeronava C-27 J Spartan si o aeronava C-130 Hercules, precum si cei aproximativ 20 de militari, membri ai echipajelor si personal auxiliar, vor decola spre Grecia miercuri, in jurul orei 10.00, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, anunta Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Aeronava C-27 J Spartan, care este configurata pentru stingerea incendiilor, precum si aeronava C-130 Hercules, trimisa pentru sprijin logistic, sunt puse la dispozitie de Ministerul Apararii Nationale in cadrul mecanismului de protectie civila al Uniunii Europene care coordoneaza raspunsul la dezastrele naturale si provocate de om la nivelul Uniunii Europene.

 


aeronava spartan militari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005990 (s)