News Flash:

Mai sunt cateva zile pana la startul Campionatului Mondial de fotbal din Rusia

8 Iunie 2018
1029 Vizualizari | 0 Comentarii
cupa mondiala 2018

Pe 14 iunie, dupa 4 ani de la triumful Germaniei in Brazilia, Campionatul Mondial FIFA ne da intalnire in Rusia.
32 de echipe, inclusiv cea a tarii gazda, au un singur obiectiv la primul turneu final de campionat mondial care are loc in Europa de Est si anume: sa obtina trofeul* competitiei. In premiera pentru un Campionat Mondial, editia 2018 vine si cu o noutate tehnologica: arbitrajul video, testat deja in mai multe competitii importante.

„Este, cu siguranta, cea mai asteptata intrecere sportiva a anului 2018! Sute de fotbalisti, milioane de fani, sute de milioane de telespectatori conectati la maratonul fotbalistic, tehnologii folosite in premiera si o lupta totala pentru cel mai ravnit trofeu din lumea fotbalului, de asta vom avea parte in perioada 14 iunie - 15 iulie. Televiziunea publica este singura televiziune din Romania care transmite Campionatul Mondial de Fotbal FIFA Rusia, asa ca, iubitori ai fotbalului, va asteptam la TVR!”, declara Mihnea Ionescu, coordonatorul Departamentului Sport al TVR.

Toate cele 64 de partide de fotbal vor fi transmise de TVR in exclusivitate. Peste 100 de ore de Studiouri Mondial vor completa, de la Bucuresti, cu informatii si puncte de vedere pertinente, transmisiunile directe din Rusia. In perioada 14 iunie-15 iulie, in cele 32 de zile de Campionat Mondial de Fotbal, TVR va dedica peste 400 sute de ore sportului rege, fie ca este vorba despre transmisiuni in direct ale partidelor de fotbal sau despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe, stiri, rubrici sportive in emisiunile curente ale posturilor.
TVR 1 si TVR HD vor avea cele mai multe ore de program de la evenimentul verii – peste 200 de ore fiecare, iar TVR 2 va difuza 8 meciuri din fazele finale ale grupelor (care se desfasoara simultan cu partide transmise de TVR 1), adica 12 de ore de transmisiuni directe de la CM. Internautii vor putea viziona Campionatul Mondial FIFA Rusia 2018 online pe platforma video a TVR – tvrplus.ro.

Televiziunea Romana va avea trei jurnalisti la fata locului care vor comenta 25 dintre meciurile Campionatului Mondial: Marian Olaianos, Emil Hossu Longin si Florin Mihoc. De la Bucuresti vor asigura comentarii de specialitate si dublaje Dragos Bocanaciu, Bogdan Tomulica, Narcis Selaru, carora li se vor alatura comentatorii sportivi de la SRR - Catalin Cirnu si Adrian Soare. Costin Desliu, Cristian Mindru, Vlad Arhire si Tudor Furdui vor fi gazdele Studiourilor Mondial, difuzate inainte si dupa meciuri.

Mihai Stoichita, director tehnic FRF, jurnalistul Ovidiu Ioanitoaia - director onorific GSP, Marius Mitran, director de comunicare LPF, fostul international Aurel Ticleanu, jurnalistul Alin Buzarin si multi altii se vor numara printre specialistii invitati la Studio Mondial pentru a comenta partidele, sansele de calificare ale echipelor in fiecare faza a campionatului, evolutii etc.

De mai bine de 50 de ani, incepand cu editia CM 1966 din Anglia, TVR este televiziunea care difuzeaza in exclusivitate cel mai mare eveniment fotbalistic al planetei. Campionatul Mondial din Rusia, primul gazduit de Europa de Est, este al 13-lea turneu pe care telespectatorii din Romania il vor urmari la televiziunea publica.

Campionatul Mondial FIFA Rusia 2018

In Rusia va fi editia cu numarul 21 a competitiei, a carei istorie a inceput in Uruguay, in 1930. Ultima editie de Campionat Mondial a avut loc in Brazilia, in 2014.

Trofeul - Cupa Mondiala - este fabricat din aur pur, are o baza de 13 cm si doua fragmente de malachit incorporate in ea. Compozitia reprezinta doi fotbalisti care, inspirati de victorie, ridica globul pamantesc. Pe postament sunt gravate denumirile tarilor invingatoare in cele 20 de editii precedente ale Cupei Mondiale FIFA.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006614 (s)