News Flash:

SOC! Romania, exclusa oficial de la Cupa Mondiala de rugby

7 Iunie 2018
916 Vizualizari | 0 Comentarii
rugby rom

Apelul formulat de Federatia Romana de Rugby in privinta deciziei prin care "Stejarii" au fost exclusi de la Cupa Mondiala a fost respins. World Rugby a mentinut decizia initiala, emisa de Comisia de Solutionare a Disputelor pe 15 mai.
Din informatiile ProSport, aceasta sentinta poate insemna falimentul federatiei, deoarece pe langa excluderea de la turneul final, forul intern mai are de achitat o amenda de 100.000 de lire sterline.

Romania a fost descalificata pentru ca a folosit un jucator neeligibil, Sione Fakaosilea originar din Tonga, in opt partide din preliminariile Cupei Mondiale. Pentru fiecare meci in care a jucat, prima reprezentativa a primit o penalizare de cinci puncte.

Dupa decizia initiala, ProSport a discutat cu om important din rugby-ul romanesc. Federatia Romana de Rugby nu mai are bani, iar aceasta decizie poate insemna falimentul federatiei, din doua motive:
1. Banii care ar fi urmat sa ajunga in conturi din partea IRB pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019 nu vor mai ajunge in Romania.

2. Amenda uriasa pentru rugby-ul romanesc, 100.000 de lire sterline.

Romania, Belgia si Spania sunt nationalele depunctate cu cate cinci puncte in clasament, pentru folosirea jucatorilor neeligibili. In urma acestei decizii, Rusia e sigura de prezenta la Cupa Mondiala 2019 din Japonia, deoarece urmeaza sa ocupe locul lasat liber de "Stejari".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006158 (s)