News Flash:

Lugoj, Deta si Sanandrei, inca doua saptamani de carantina de noapte saptamanala. Noua hotarare CJSU

18 Octombrie 2021
350 Vizualizari | 0 Comentarii
restrictii

CJSU a decis luni prelungirea restrictiilor pentru localitatile din Timis in care rata nu a scazut in ultimele 14 zile. Printre acestea se regasesc Lugoj, Deta si Sanandrei. De asemenea, noi restrictii au fost impuse pentru localitatile unde rata a depasit anumite praguri.
 
Luni, 18 octombrie, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis s-a intalnit pentru a dispune masuri anti-Covid pentru localitatile unde s-au depasit incidentele de 2, 3, 6 (unde se instituie carantina de noapte in weekend) si 7,5 (carantina de noapte toata saptamana).

ADVERTISING

S-au facut si reevaluari ale ratei pentru aplicarea masurilor la 14 zile, unde incidenta nu a scazut in cele doua saptamani de restrictii. Astfel, Bechicherecu Mic, Costeiu, Foeni, Lugoj, Peciu Nou, Sacalaz si Sanandrei vor fi in carantina de noapte saptamanala inca doua saptamani. Deta ramane cu carantina de noapte de weekend inca 14 zile.

Carantina de noapte pe toata durata saptamanii
Conform noii hotarari CJSU, in carantina de noapte saptamanala intra localitatile Sacosu Turcesc, Sanpetru Mare, Gavojdia, care au fost trecute pe anexa 1, unde rata de infectare este mai mare de 7,5/1000 de locuitori. Aici, circulatia pe timpul noptii este restrictionata dupa ora 20 in toate zilele saptamanii, cu exceptia persoanelor vaccinate, trecute prin boala si celor care au un motiv justificat regasit pe declaratia pe proprie raspundere.

Carantina de noapte doar in weekend
Giulvaz, Manastiur, Faget si Recas, Fardea, Liebling si Pischia au fost trecute de CJSU pe anexa 2, unde rata de infectare este mai mare de 6/1000 de locuitori si mai mica de 7,5/1000 de locuitori. Astfel, aici intra in vigoare carantina de noapte in zilele de weekend, circulatia persoanelor fiind restrictionata dupa ora 20 in zilele de vineri, sambata si duminica, cu exceptii: vaccinati cu schema completa la zece zile, persoane trecute prin boala intre a 15-a si a 180-a zi – care pot prezenta certificat verde – si declaratie pe proprie raspundere (pentru nevaccinati).

Peste pragul de 6, adica atat in localitatile in carantina de noapte in weekend, cat si in cele in carantina de noapte pe tot parcursul saptamanii, intra in vigoare si masurile aprobate prin noua hotarare de guvern. Astfel, magazinele/mallurile se inchid la 22, nuntile, botezurile, petrecerile sau evenimentele private se pot organiza cu o capacitate de 50%, dar nu cu mai mult de 200 de participanti, pana la ora 24. Cinematografele, salile de sport, competitiile sportive, piscinele interioare pot functiona cu o capacitate de 50% pana la ora 24. Restaurantele, localurile si terasele pot functiona la 50% din spatiu intre orele 5-24, inclusiv in interior. Se pot organiza si mitinguri si demonstratii cu 100 de persoane pana la ora 24. Toate acestea pentru persoanele pentru care au trecut zece zile de la vaccinarea cu schema completa sau se afla intre a 15-a zi si a 180-a zi de la infectarea cu coronavirus.

Certificatul verde in localitatile cu rata intre 3 si 6 la mie
Localitatile Barna, Stiuca, Tomnatic, Jebel, Ohaba Lunga, Otelec si Racovita au fost trecute pe anexa 3, care cuprinde localitatile unde rata de infectare e mai mare de 3/1000 de locuitori si mai mica de 6/1000 de locuitori. Aici, este obligatoriu certificatul verde, fiind acceptata si testarea celor care doresc sa participe la evenimente, competitii sportive, sa mearga la restaurante sau la evenimente culturale.

Sunt cateva restrictii si pentru localitatile Gottlob si Giera, care au fost trecute pe anexa 4, unde rata de infectare este mai mare de 2/1000 de locuitori si mai mica de 3/1000 de locuitori.

De asemenea, in localitatea Valcani nu se mai aplica masuri, incidenta coborand sub 2 la mie dupa ce au fost aplicate masurile intre incidenta de 3 si 6 la mia de locuitori.

Masurile adoptate astazi se vor aplica incepand de marti, 19 octombrie.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005819 (s)