News Flash:

S-au finalizat lucrările

Linia de tramvai de pe bulevardul Cetății a fost deja montată

21 Martie 2023
209 Vizualizari | 0 Comentarii

Constructorul responsabil de reabilitarea bulevardului Cetății a terminat montarea liniei de tramvai. Urmează o nouă etapă în premieră pentru Timișoara, și anume îngrijirea zonei dintre liniile de tramvai prin înierbare, o măsură menită să reducă poluarea, a declarat primarul Dominic Fritz. Această decizie eco va spori atractivitatea zonei.

”Pe Cetății linia de tramvai e montată și pregătim primul tronson cu pământ pentru lucrările de înierbare. Aici vom avea prima linie de tramvai cu iarbă din Timișoara, o măsură pentru reducerea poluării și creșterea atractivității zonei”, a spus Fritz.

De asemenea, rețeaua de iluminat public a fost modernizată. Lucrările la bulevard se desfășoară conform planului și ar trebui să fie finalizate în acest an.

”E în probe și iluminatul public: toată rețeaua a fost modernizată, noile corpuri de iluminat consumă cu circa 60% mai puțin decât cele vechi. Lucrarea include și iluminat pentru pietonii și bicicliștii care circulă seara pe bulevard.
Se lucrează la primele stații de tramvai, complet accesibilizate pentru cei cu mobilitate redusă. Șantierul e în grafic și până la finalul anului vom circula pe un bulevard modernizat, cu opțiuni verzi de călătorie”, a mai spus edilul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004654 (s)