News Flash:

Pepiniera din Piața Operei, una din cele mai contestate obiective ale TM 2023

Peste 25.000 de persoane au vizitat Pepiniera din Piața Operei

20 Martie 2023
267 Vizualizari | 0 Comentarii
pepiniera din piata operei

Pepiniera (cunoscută și sub numele de "schela de plante") din Piața Operei a atras 25.250 de vizitatori la o lună de la deschidere. Pepiniera, inițiată de filiala Timiș a Institutului Arhitecților din România (OAR), a fost unul dintre cele mai contestate obiective ale TM 2023, în principal pentru că bloca vederea catedralei. Fostul primar Nicolae Robu strânge semnături pentru demolarea acestui obiectiv.

Pepiniera de 1.306 arbori din Piața Victoriei (Operă) face parte din obiectivele din programul Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii, care a fost inaugurat pe 18 februarie.

'Pepiniera este un manifest pentru îmbunătățirea biodiversității în spațiile urbane. În același timp, ea servește ca infrastructură socio-culturală deschisă publicului și ca punct de observație pentru oraș', a declarat de la bun început inițiatorul proiectului, OAR Timiș.

În ciuda unei anumite opoziții față de proiect pe motiv că ar bloca vederea catedralei, proiectul a primit un răspuns foarte bun din partea cetățenilor și oaspeților Timișoarei.
Printre opozanți s-a numărat și fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robb, care a lansat o campanie de strângere de semnături pentru a cere demolarea grădiniței.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006305 (s)