News Flash:

Leguma care „mananca“ zahar. E dusmanul de temut al diabetului

7 Martie 2018
1459 Vizualizari | 0 Comentarii
fasole

Fasolea boabe, alba sau rosie, aduce numeroase beneficii organismului. Aceasta leguma este o sursa naturala de fibre si de proteine, avand un indice glicemic scazut. De asemenea, fasolea este bogata in fier, un supliment natural energetic, fiind indicat mai ales femeilor.

Pentru ca are foarte putina grasime si colesterol deloc, fasolea este foarte indicata in regimul diabeticilor. O portie de fasole in fiecare zi ii ajuta pe cei care au diabet de tip 2 sa tina sub control nivelurile de zaharuri din sange si reduce riscul de infarct.

Aceasta leguma este recomandata diabeticilor. deoarece are un indice glicemic scazut, dar si carbohidrati benefici, cu proteine slabe si fibre solubile”, spune dr.Daniela Stan, medic de familie din Calarasi, citat de Adevarul.ro.

De altfel, fasolea mai este cunoscuta si sub denumirea de “mancator de zahar”, pentru ca este foarte bogata in fibre vegetale, care impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina, potrivit sursei citate.

Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos. Fasolea este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu.

Magneziul are mai multe scopuri in organism: sustine functiile musculare si nervoase, mentine sistemul imunitar, se ingrijeste de sanatatea oaselor si a tensiunii arteriale si ajuta la metabolizarea energiei.

Fierul este o parte importanta a proteinelor de transport de oxigen in sange si promoveaza dezvoltarea celulelor, potrivit Adevarul.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fasolea boabe, alba sau rosie, aduce numeroase beneficii organismului. Aceasta leguma este o sursa naturala de fibre si de proteine, avand un indice glicemic scazut. De asemenea, fasolea este bogata in fier, un supliment natural energetic, fiind indicat mai ales femeilor.

Pentru ca are foarte putina grasime si colesterol deloc, fasolea este foarte indicata in regimul diabeticilor. O portie de fasole in fiecare zi ii ajuta pe cei care au diabet de tip 2 sa tina sub control nivelurile de zaharuri din sange si reduce riscul de infarct.

Aceasta leguma este recomandata diabeticilor. deoarece are un indice glicemic scazut, dar si carbohidrati benefici, cu proteine slabe si fibre solubile”, spune dr.Daniela Stan, medic de familie din Calarasi, citat de Adevarul.ro.

De altfel, fasolea mai este cunoscuta si sub denumirea de “mancator de zahar”, pentru ca este foarte bogata in fibre vegetale, care impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina, potrivit sursei citate.

Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos. Fasolea este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu.

Magneziul are mai multe scopuri in organism: sustine functiile musculare si nervoase, mentine sistemul imunitar, se ingrijeste de sanatatea oaselor si a tensiunii arteriale si ajuta la metabolizarea energiei.

Fierul este o parte importanta a proteinelor de transport de oxigen in sange si promoveaza dezvoltarea celulelor, potrivit Adevarul.ro.


leguma fibre proteine
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006453 (s)