News Flash:

Ce sa faci cu coaja de la citrice

5 Martie 2018
946 Vizualizari | 0 Comentarii
lamaia

Imi vine in minte mirosul de coaja de portocala rasa din casa bunicilor. Pentru ca in acele vremuri, citricele erau atat de rare, mai ales in acel colt de Romanie, bunica nu irosea nimic dintr-o portocala sau lamaie. Coaja era data pe razatoare si depozitata in borcane bine randuite in dulap. Bineinteles, ingredientul era folosit la aromarea prajiturilor de casa care primeau un gust diferit, mult mai puternic, mai incarcat de savoare. Dar, dincolo de bucatarie, sa vedem ce puteti face cu coaja citricelor, utilizari alternative ce pot fi solutii la multe probleme din casele voastre.

Asa cum va asteptati, probabil, coaja citricelor ajuta la curatenie in casa. O reteta eficienta pentru un produs de curatenie facut la voi acasa necesita doar punerea la inmuiat a cojilor de portocale, grepfrut sau lamaie intr-o sticla/borcan cu otet timp de doua saptamani. Amestecati apoi otetul cu aromele de citrice cu apa in raport de 50/50 si aveti deja un produs numai bun de curatat si parfumat pe deasupra.

Pentru ca am vorbit de mireasma, atunci sa invioram atmosfera din casa cu ajutorul cojilor de citrice. Puneti cojile intr-o oala cu apa si lasati sa fiarba la foc mic astfel incat aromele sa fie eliberate incet in aer. Adaugati bete de scortisoara pentru un rezultat mult mai impresionant. Dupa fierbere, folositi cojile drept ingrasamant natural in gradina.
In acelasi context, daca vreti sa scapati de mirosul incarcat specific frigiderelor, atunci luati cateva coji si puneti-le intr-un bol pe unul din sertare. Stoarceti-le un pic inaine astfel incat sa elibereze aromele puternice si efectul sa fie mai rapid si eficient. Acelasi procedeu pentru sertatul cu rufe. Puneti cojile intr-un saculet de panza si lasati-le printre haine, improspatandu-le mirosul si tinand departe moliile.

Revenind la curatenie, un mijloc eficient de a dezinfecta, sa zicem, tocatorul de lemn din bucatarie este prin frecarea acestuia cu coji de citrice. Frecati, de asemenea, talpa incaltamintei pentru a indeparta urme de smoala sau alte pete inestetice, mai ales la tenisii din panza cu talpa de cauciuc.

Nu in ultimul rand, vara, cand tantarii va deranjeaza, stoarceti coaja unei lamai, grepfrut sau portocale si frecati pielea expusa intrusilor cu zeama. Rezultatul este garantat si veti avea un somn odihnitor.


casa bunicilor portocala lamaie dulap prajiturilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005097 (s)