News Flash:

Legatura nestiuta dintre cancer si nuci, recent descoperita - Ce se intampla daca ai mancat acest fruct

15 Ianuarie 2018
1261 Vizualizari | 0 Comentarii
nuci

Din fericire insa aceasta boala poate fi prevenita daca sunt urmate o serie de reguli simple. Stiati, spre exemplu, ca includerea nucilor in alimentatia zilnica tine departe aceasta boala? Nucile sunt bogate in steroli, niste compusi care sunt foarte eficienti in prevenirea bolilor cronice, inclusiv a cancerului. Consuma zilnic nuci, insa nu in cantitati mari, combina-le cu multe legume si fructe. Pe langa steroli, nucile sunt bogate si in acizi grasi care previn bolile cardiovasculare.

5 motive pentru a manca nuci

Nucile, pe langa faptul ca sunt un snack delicios si consistent, joaca si un rol important in sanatate, fiind o sursa de energie, antioxidanti si vitamine. Nu uita ca acestea sunt si bogate in calorii, motiv pentru care ar trebui sa nu depasesti un pumn pe zi. Iti oferim cinci motive pentru care ar trebui sa le introduci in dieta ta.

Acizii grasi omega 3

Acizii omega 3 pe care nucile ii contin protejeaza impotriva iregularitatii batailor inimii care duc la aparitia atacurilor de cord, scad nivelul de trigliceride si colesterolul „rau“ si il cresc pe cel bun pentru organism.

Arginina

Este un amino-acid care ajuta la imbunatatirea sanatatii vaselor de sange, relaxandu-le si facandu-le mai flexibile si mai putin predispuse aparitiei cheagurilor. De asemenea, arginina are un rol important in cresterea sistemului imunitar.

Fibre

Nucile sunt o sursa excelenta de fibre, care ajuta la mentinerea funtionarii intestinelor, scazand nivelul colesterolului si controland nivelul de zahar in sange, prevenind aparitia diabetului zaharat de tip 2.

Vitamina E

Este un puternic antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi, prevenind deteriorarea tesuturilor si a celulelor rosii. In plus, vitamina E este  esentiala pentru o piele sanatoasa si un sistem imunitar puternic.

Mineralele

Nucile au un continut important de minerale. Printre acestea se numara: manganul (intervine in diferite reactii enzimatice: sinteza colagenului, constructia oaselor si articulatiilor, metabolismul glucidelor, steroizilor si a unor hormoni proteinici), cuprul (contribuie la integritatea membranelor celulare, limiteaza formarea radicalilor liberi, creste imunitatea, reduce simptomele artritei, mentine vasele arteriale sanatoase), potasiul (sustine activitatea cardiaca) si calciul (indispensabil pentru asigurarea soliditatii osoase si functionarii celulelor musculare si nervoase), fierul (permite transportul oxigenului prin hemoglobina globulelor rosii).

De asemenea, contin magneziu (intervine in metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor, in excitabilitatea neuromusculara, in activitatile enzimatice, in permeabilitatea celulara, in coagularea sangvina etc), zinc (protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi, ajuta ficatul in detoxifierea de alcool) si seleniu (antioxidant, hepatoprotector, stimuleaza fertilitatea).

preluat de pe kanal d si csid


arginina fibre vitamina e mineralele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004831 (s)