News Flash:

Tu stii cat de sanatoasa e coaja de ceapa? Ce poti trata cu ea

13 Ianuarie 2018
1080 Vizualizari | 0 Comentarii
coaja de ceapa

Nimic nu se arunca. Substante nutritive de calitate se regasesc si in coaja legumelor, deci pastreaz-o si foloseste-o cu incredere! Cand vine vorba despre legume, ceapa are locul sau, evitata de multi, apreciata de unii, o poti folosi de la banala salata de legume pana la realizarea mancarurilor mai sofisticate.

Daca vrei sa te bucuri de toate substantele sale nutritive, nu mai arunca cojile de la ceapa, si asta mai ales dupa ce spcialistii au descoperit faptul ca in coaja de ceapa se afla o sursa excelenta de flavonoide, in special de quercitina, un antioxidant si totodata anti-inflamator puternic.

Reduce inflamatiile

Consumul ceaiului din coji de ceapa este unul dintre cele mai bune remedii impotriva tusei, in plus te va ajuta sa scapi de valorile crescute ale colesterolului rau si va sustine buna activitate a functiilor musculare. In plus, trateaza cu succes depresia, atentie insa coaja de ceapa nu trebuie mancata, poti doar sa o adaugi in supe, tocanite sa isi lase nutrimentii in mancare si apoi la final sa o scoti. Avand un continut vitaminic bun in care se regasesc vitaminele C, B1, B2, B6, E, PP, dar si minerale precum sulf, siliciu, iod, fosfor, calciu, caliu, fier, natriu, carotin, acid folic. Efectele resimtite in organism in urma cosumului de ceapa sunt antiseptice, antibiotice, analgezic, emoliant, fiind un remediu inclusiv impotriva stafilococilor.

 

Totodata ceapa ofera un efect diuretic, expectorant ( de aceea se recomanda ceaiul din coji de ceapa) antitusiv, antitrombotic si contrar tuturor aparentelor afodisiac.

Normalizeaza tensiunea arteriala

Chiar daca de cele mai multe ori ceapa este folosita pentru a da gust mancarurilor, daca alegi s-o combini cu usturoiul vei obtine un veritabil leac pentru normalizarea circulatiei sangvine. Ceapa cu usturoiul au o actiune puternica antimicrobiana care ajuta la reglarea metabolismului, stimuland in acelasi timp si sistemul imunitar, tinand raceala la distanta.

Poti sa folosesti ceapa in caz  de tensiune oculara sau afectiuni ale prostatei ori afectiuni bronho-pulmonare si obzitate. Fiind un foarte bun antifungic, atat consumul de ceapa cat si ceaiul de ceapa te vor ajuta sa scapi de viermii intestinali. Iar siliciul regasit in acest produs ajuta la intarirea masei osoase si la mentinerea arterelor fara grasime pe ele.
Vitamina A contribuie la reglarea activitatii glandelor endocrine, contribuind in felul acesta si la intretinerea pielii si a muschilor, incetinind imbatranirea tesuturilor.

preluat de pe clickpoftabuna


reduce inflamatiile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004731 (s)