News Flash:

Klaus Iohannis, AMENDAT de Consiliul pentru combaterea discriminarii

9 Mai 2018
960 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis

Presedintele Klaus Iohannis a fost amendat, miercuri, de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, cu suma de 2.000 de lei, pentru ca in declaratiile publice a folosit termenul "penali".
In replica, pPresedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va contesta decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii de a-l sanctiona cu 2.000 de lei, considerand masura ca fiind una politica.

"Presedintele Romaniei considera ca este o decizie politica si va contesta la instanta competenta decizia CNCD", se arata intr-un raspuns al Administratiei Prezidentiale pentru MEDIAFAX.

Potrivit anuntului oficial al CNCD: "Utilizarea termenului “penali” de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate a persoanelor care se afla in procedura judiciara fara a fi condamnati, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicata. S-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 2000 lei".
In acest caz votul a fost de 5 la 4.

Totodata, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a stabilit, cu unanimitate, ca "utilizarea termenului de “festivalul inculpatilor” de catre procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, nu excede libertatii de exprimare, conform jurisprudentei CEDO in domeniu".

Institutia recomanda ambelor pesoane sa evite formularile care sunt de natura sa afecteze dreptul la demnitate a persoanelor cercetate penal si in cazul carora nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Sesizarea a fost depusa de Lumea Justitiei in luna februarie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) si vizeaza folosirea etichetelor ”penali” si ”inculpati”, in conferinte de presa, de catre presedintele Klaus Iohannis si Laura Codruta Kovesi celor care ”ataca justitia”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1396 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008168 (s)