News Flash:

Klaus Iohannis a promulgat Legea privind acordarea voucherelor pentru vacanta

29 Iunie 2015
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea privind acordarea voucherelor pentru vacanta, care prevede ca angajatii, din sistemul public si din sistemul privat, sa primeasca vouchere de vacanta, in limita a 6 salarii medii pe economie, acestea putand fi folosite doar in turismul romanesc.
Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea unor termene prevazute in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta.
Legea a fost adoptata, pe 3 iunie, de Camera Deputatilor, cu 303 voturi "pentru" si 12 abtineri, dupa ce a primit votul senatorilor, pe 12 martie.
Potrivit Legii, toti angajatii pot beneficia de vouchere de vacanta, in limita a 6 salarii medii pe economie.
Pe de o parte, angajatii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanta sau de prima de vacanta, pe care angajatorul le acorda in urma negocierii, iar in sistemul public, in urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanta nu si de bani sau prime de vacanta.
Vouchere de vacanta vor fi folosite doar in turismul romanesc.
De asemenea, se introduce un nou sistem, acela a emiterii voucherelor de vacanta pe suport electronic. Cele care sunt tiparite in suport electronic, cat si cele pe suport de hartie, vor fi utilizate doar in unitati turistice autorizate de Auoritatea Nationala pentru Turism.
Acest sistem de vouchere de vacanta pastreaza facilitatile fiscale oferite angajatorilor, sunt deductibile si scutite de la plata contributiilor si taxelor salariale.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004721 (s)