News Flash:

Kelemen: Era mai bine daca Ponta renunta acum la guvernare. Mai devreme sau mai tarziu va ajunge aici

9 Iunie 2015
1038 Vizualizari | 0 Comentarii
kelemen hunor
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru un site maghiar ca era mai bine daca premierul Victor Ponta ar fi renuntat acum la guvernare, intrucat mai devreme sau mai tarziu va ajunge in aceasta situatie, insa atunci daunele vor fi mult mai mari.
"Premierul va ajunge, mai devreme sau mai tarziu, in situatia in care va trebui sa termine cu guvernarea, cu daune mult mai mari pentru tara, decat daca ar face-o acum. Ar fi fost mai bine daca ar fi renuntat acum la guvernare, dar decizia este una personala", a declarat Kelemen pentru portalul maghiar "Maszol.ro".
Kelemen a spus ca nu cunoaste dosarul lui Ponta, motiv pentru care nu vrea sa comenteze acuzatiile aduse impotriva acestuia, insa considera ca premierul si Guvernul au ajuns intr-o situatie “imposibila”.
In opinia liderului maghiar, Ponta "se izoleaza" in politica nationala si in economie, astfel ca posibilitatea unei bune guvernari nu mai exista.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, cu 18 voturi "impotriva", 7 "pentru" si o abtinere, solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale a premierului Victor Ponta si pentru infractiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor a fost dezbatut marti, in sedinta de plen a Camerei.
Din totalul de 387 de deputati, la sedinta de marti au fost prezenti 351, numarul voturilor valabil exprimate fiind acelasi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotarare privind respingerea cererii de incepere a urmaririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "impotriva".
Intrucat s-a intrunit majoritatea simpla, decizia Camerei Deputatilor a fost de respingere a inceperii urmaririi penale pentru seful Guvernului.
In urma votului din plenul Camerei Deputatilor, presedintele Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia premierului Victor Ponta.
Intr-o declaratie transmisa de Administratia Prezidentiala la scurt timp de la votul din Camera Deputatilor, presedintele Klaus Iohannis spune ca Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie si ca regreta ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar si s-a transformat intr-un scut de protectie pentru Victor Ponta.
”Imi mentin punctul de vedere conform caruia Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie. Regret faptul ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar. Regret, totodata, faptul ca Parlamentul s-a transformat intr-un scut de protectie pentru persoana Victor Ponta, banuita de fapte penale. Este o dovada de maxima iresponsabilitate si de sfidare la adresa cetatenilor faptul ca parlamentarii ce alcatuiesc majoritatea impiedica justitia sa-si faca datoria, sunt dispusi sa distruga institutia Parlamentului, asa cum ar trebui ea sa functioneze intr-un stat de drept si sa afecteze imaginea Romaniei pentru a salva politic o singura persoana”, spune Klaus Iohannis, intr-o declaratie transmisa de Administratia Prezidentiala la scurt timp de la votul din Camera Deputatilor, care a mentinut raportul Comisiei Juridice, de respingere a inceperii urmarii penale a premierului Ponta si pentru infractiunea de conflict de interese. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004592 (s)