News Flash:

Fost ministru, citat la DNA

9 Iunie 2015
916 Vizualizari | 0 Comentarii
dna1
Fostul ministru al Comunicatiilor Valerian Vreme este citat la DNA, pentru a fi audiat ca martor in dosarul in care fostul secretar de stat Constantin Fecioru a fost arestat la domiciliu pentru ca a participat la distribuirea corespondentei Postei Romane, fara incasarea pretului serviciului.
Valerian Vreme a fost citat de procurorii anticoruptie sa se prezinte marti, la ora 10.00.
Fostul ministru urmeaza sa fie dea explicatii dupa ce numele sau a aparut in materialele procurorilor. Mai exact, conform anchetatorilor, 14.280 de felicitari de Craciun, destinate electorilor lui Valerian Vreme din judetul Bacau, au fost distribuite de Posta Romana.
"In considerarea faptului ca l-a determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae sa dea dispozitii care au dus la prejudicierea Companiei Nationale Posta Romana si a faptului ca inca mentinea in functiune, prin influenta pe care o avea asupra lui Constantin Olimpiu Nicolae, mecanismul de fraudare aratat, Pribescu Mioara, in 21 decembrie 2011, a solicitat lui Zaverdeanu Mihai Serban si apoi a obtinut, avand sustinerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv: preluarea de la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, dintr-un birou folosit de acesta din urma (unde era depozitata provizoriu), a corespondentei ministrului Valerian Vreme (reprezentand 14.280 de felicitari de Craciun), destinate electorilor sai din judetul Bacau si predarea ei pentru a fi distribuita de catre CN Posta Romana SA, dar cu asumarea de Terradox Solutions a costurilor pe care ar fi trebuit sa le suporte ministrul", declarau surse judiciare, in 26 mai, pentru MEDIAFAX.
In acest dosar penal, fostul secretar de stat Constantin Fecioru si Mioara Pribescu, fost sef in Posta Romana, au fost plasati in arest la domiciliu in dosarul in care sunt acuzati de coruptie in legatura cu distribuirea corespondentei fara incasarea pretului serviciului, prejudiciul fiind de peste 1,1 milioane de lei.
Marius Constantin Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale la data faptelor, insarcinat cu restructurarea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), este cercetat penal pentru instigare la abuz in serviciu in forma continuata (11 acte materiale), complicitate la trafic de influenta si constituire a unui grup infractional organizat, iar Mioara Pribescu, fost director executiv al Directiei economice din CNPR, este acuzata de trafic de influenta, constituire a unui grup infractional organizat si instigare la abuz in serviciu in forma continuata.
In acelasi dosar, procurorii DNA au luat masura controlului judiciar pentru 60 de zile, incepand din 22 mai, fata de Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Directiei Regionale de Posta Brasov la data faptelor, acuzat de abuz in serviciu in forma continuata si constituire a unui grup infractional organizat.
Potrivit DNA, Constantin Fecioru, insarcinat sa coordoneze, sa monitorizeze si sa ia toate masurile necesare pentru restructurarea Companiei Nationale Posta Romana pe centre de profit, sa monitorizeze implementarea Strategiei de restructurare si modernizare a CNPR, aprobata prin hotarare de guvern, Mioara Pribescu si Constantin Olimpiu Nicolae, impreuna cu alte persoane, au constituit o grupare care a pus in aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri postale, fara ca, pentru o parte din corespondenta prezentata de o anumita societate comerciala, sa incaseze pretul serviciului prestat.
"In consecinta, in perioada mai 2011 - martie 2012, prin incalcarea atributiilor de serviciu, Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea Mioarei Pribescu si a lui Marius Constantin Fecioru, a dispus distribuirea repetata, de catre Compania Nationala «Posta Romana» SA, fara francare si facturare, in folosul unei anumite societati comerciale, a unor loturi de corespondenta procesate in posta hibrida (serviciu complex ce combina serviciul nonpostal de pregatire cu serviciul postal de trimitere a corespondentei comerciale). Loturile de corespondenta comerciala erau indicate de Constantin Olimpiu Nicolae ori de Mioara Pribescu", au scris procurorii in ordonantele de retinere.
Anchetatorii au stabilit ca in acest fel a fost provocat Postei Romane un prejudiciu de 1.128.228 de lei.
Potrivit procurorilor, gruparea avea o anumita continuitate, colaborare, coordonare si o structura bine determinata, in cadrul careia fiecare membru si-a asumat roluri prestabilite.
"Prin dispozitiile date, Constantin Olimpiu Nicolae a exploatat nu doar ambiguitatile functionarii serviciului de posta hibrida, ci si o cutuma la care se recurge in CNPR, in situatii de exceptie (determinate de necesitatea respectarii normelor de functionare a companiei, care prevad timpi de circulatie a trimiterilor postale), cand se distribuie corespondenta fara a se numara ori stampila", a precizat DNA.
Felicitarile ar fi fost preluate dintr-un birou de la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si predate pentru a fi distribuite de Posta Romana, dar cu asumarea de Terradox Solutions a costurilor pe care ar fi trebuit sa le suporte fostul ministru Valerian Vreme, au precizat sursele citate. Mediafax.ro

constantin fecioru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1396 (s) | 33 queries | Mysql time :0.015679 (s)