News Flash:

Ion Cristoiu il pune la zid pe Klaus Iohannis

29 Mai 2016
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
cristoiu
Presedintele Klaus Iohannis a fost aspru criticat de jurnalistul Ion Cristoiu, dupa declaratia sustinuta in fata presei, in urma sedinteiCSAT, cand s-a discutat inclusiv despre problema dezinfectantilor diluati folositi in spitale. Ion Cristoiu este de parere ca presedintele ar fi trebuit sa-si exprime punctul de vedere, nu sa se limiteze la a citi comunicatul. Iata, mai jos, ce a scris jurnalistul pe blog.
"Potrivit unei intelegeri prealabile, vineri, 27 mai 2016, la ora 16:00, dupa Declaratia de presa a lui Klaus Iohannis din finalul sedintei CSAT, Nelu Barbu, de la B1Tv, m-a sunat pentru a-mi cere sa comentez in direct fapta presedintelui. Din start mi-a zis: Sint sigur ca ati urmarit Discursul de la Cotroceni sau, mai bine zis, ati citit stenograma Discursului, cum aveti obiceiul. Ce parere aveti? Am raspuns cam asa: Da, de regula citesc stenograma, fie dupa RADOR, fie dupa site-ul Presedintiei. De data asta, n-a mai fost nevoie: Mi-a citit-o Klaus Iohannis. Sau mai bine l-am auzit pe Klaus Iohannis, citind, la radio, Comunicatul CSAT. L-a citit prost ca intonatie, dar corect ca pronuntie. Corect si rar. Astfel c-am putut afla cum suna Comunicatul CSAT. Cel putin in punctul despre Sanatate, inscris pe Ordinea de zi ca urmare a Scandalului Hexy Pharma, opinia publica a asteptat nu atit Comunicatul CSAT, cit mai ales punctul de vedere al Presedintelui. Declaratia de presa s-a limitat la lectura Comunicatului, inclusiv in acest punct referitor la Scandalul din Sanatate.

Klaus Iohannis e presedintele Romaniei. De la Presedintele Romaniei, singurul demnitar ales prin vot direct si universal, romanii asteaptau niste vorbe, chiar daca citite, care sa exprime punctul de vedere al presedintelui in legatura cu toate intimplarile care au zguduit Romania in ultimul timp, culminind cu moartea la tanc a principalului suspect. Cind s-a aflat ca pe ordinea de zi a CSAT a fost pus punctul despre Sanatate, toata lumea s-a gindit ca, dupa sedinta, Klaus Iohannis se va referi pe larg la toate problemele ridicate de Scandalul Hexy Pharma, imensa lor majoritate tinind de menirea constitutionala a CSAT, dar si de indatoririle constitutionale ale Presedintelui:

Prestatia SRI, a Parchetului General si a DNA in acest caz. Noua lovitura de imagine primita in plin de SRI, lovitura care adinceste imaginea de Noua Securitate. Comunicarea publica dezastruoasa a Autoritatilor in cazul mortii lui Dan Condrea. Pericolul intruchipat de criza de incredere a romanilor in Statul roman, vazut ca un  stat mafiot. Klaus Iohannis n-a zis o vorba despre aceste probleme. Culmea e ca nici Comunicatul CSAT, citit de presedinte, n-a facut nici o referire la aceste probleme. Din Comunicatul citit de Presedinte, s-au desprins o serie de angajamente ale Guvernului in domeniul Sanatatii publice. Angajamente vizind, printre altele si curatenia din spitale. Fiind vorba strict de masuri pe care le va lua Guvernul, aceste lucruri puteau fi comunicate de purtatorul de cuvint al Guvernului. Le-a comunicat Klaus Iohannis. Ca un purtator de cuvint al Guvernului Dacian Ciolos. Un purtator de cuvint execrabil insa, pentru ca, spre deosebire de Dan Suciu, Klaus Iohannis nu raspunde la intrebarile jurnalistilor. Citeste niste hirtii pe care i le-au virit altii sub nas, si pleaca".

klaus iohannis aspru criticat ion cristoiu declaratia csat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007449 (s)