News Flash:

Declaratii ale presedintelui Iohannis dupa sedinta CSAT

27 Mai 2016
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant 1

UPDATE 15:14 - Am convenit un plan de actiune concretizat intr-o hotarare a CSAT care stabileste masuri necesare la norme, proceduri si laboratoare. Avem nevoie de norme aliniate la cerintele europene, mai exigente, mai aplciate, inclusiv cu sanctiuni mai severe. Acest pachet va fi elaborat pana la finele lui iunie.

 La guvern se va constitui un grup de experti care sa lucreze la el. Normele privesc punerea pe piata a produselor biocide, dar ci curatenia in spitale, controlul si inspectia sanitara de stat si intarirea capacitatii de control a ministerului Sanatatii. In ce priveste procedurile si controlul, am convenit crearea unui mecanism de raportare, informare si control. E nevoie de un control mult mai riguros. Trimestrial Guvernul va prezenta CSAT informari cu privire la sistemul de sanatate publica si a sanatatii populatiei.

UPDATE 15:11 - In cadrul sedintei am analizat si aprobat raportul ministrului Energiei privind unitatile 3 si 4 de la Cernavoda, stabilind ca reprezinta un proiect prioritar de investitii pentru Romania.

Am analizat in CSAT situatia din Sanatate. Nu e vorba doar de un aspect singular, despre siguranta vietii oamenilor si sanatate a publica. Aici putem include subiectul dezinfectantilor dar si chestiuni ce tin de medicamente.

STIRE INITIALA - Prima tema dezbatuta a fost analiza si avizarea strategiei strategiei militare a Romaniei, urmata de aprobarea programului privind transformarea si inzestrarea armatei pana in 2026. Scopul este asigurarea capabilitatilor necesare pentru promovarea si protejarea intereselor nationale ale Romaniei. S-a concluzionat ca demersurile viitoare ale ministerului Apararii impun respectarea acordului politic national privind cresterea finantarii pentru aparare la 2% din PIB. CSAT a aprobat fortele armate ce pot fi puse la dispozitie in 2017 in afara teritoriului. Armata va putea participa cu 1401 militari si civili. Internele pun la dispozitie 783 militari si politisti ce vor putea fi dislocati in teatrele de operatii. CSAT a aprobat liniile generale de mandat ale Romaniei la summitul NATO de la Varsovia.

CSAT a avut pe ordinea de zi stabilirea mandatului Romaniei la Summitul NATO de la Varsovia analiza activitatii desfasurate de SRI in 2015, precum si principaleleobiective pentru 2016. Pe agenda Consiliului Suprem de Aparare mai figureaza situatia din sanatate si infectiile intraspitalicesti ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securitatii nationale, precum si stadiul reactoarelor trei si patru de la Cernavoda.


tema dezbatuta csat summitul nato varsovia analiza desfasurate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011727 (s)