News Flash:

O noua sarbatoare nationala pentru romani

27 Mai 2016
851 Vizualizari | 0 Comentarii
tricolor
O noua sarbatoare nationala a fost marcata pentru romani. Este vorba despre Ziua Eroilor care va fi marcata in acest an pe data de 9 iunie, decizia fiind luata printr-o hotarare prin care s-a stabilit si programul manifestarilor.

"In spiritul traditiei europene, in Romania, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de "sarbatoare nationala a poporului roman" si s-a stabilit a fi sarbatorita in cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Pasti,Ziua Inaltarii, potrivit traditiei romanesti. Programul manifestarilor cuprinde masuri administrativ-organizatorice, manifestari comemorative in Capitala, in tara si pe plan extern", se arata intr-un comunicat al Executivului. Potrivit sursei, Ministerul Apararii, prin unitatile, institutiile de invatamant, cercurile si bibliotecile militare, va organiza simpozioane, intalniri cu istorici si veterani de razboi, comemorari la cimitire, mausolee si monumente comemorative de razboi, expozitii de carte.

Totodata, Ministerul Educatiei are in vedere desfasurarea, in institutiile de invatamant, a unor programe dedicate acestei zile: intalniri cu veteranii de razboi, spectacole omagiale. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe va organiza, prin intermediul reprezentantelor diplomatice romanesti sau oficiilor consulare, activitati specifice pentru cinstirea memoriei si comemorarea eroilor romani cazuti si inhumati pe teritoriul altor state.

De Ziua Eroilor, autoritatile administratiei publice locale vor organiza expozitii tematice, simpozioane si vor desfasura programe proprii de evocare a memoriei eroilor, iar institutiile de aparare si ordine publica vor asigura garzi de onoare si muzici militare pentru evenimentele oficiale organizate in Capitala si in municipiile resedinta de judet.

sarbatoare nationala marcata ziua eroilor hotarare stabilit
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1030 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034218 (s)