News Flash:

Inundatii si in municipiul Arad. Masuri speciale luate de ISU

14 Iunie 2016
987 Vizualizari | 0 Comentarii
strada inundata
Cateva zeci de gospodarii si mai multe strazi au fost inundate, duminica seara, in municipiul Arad ca urmare a unei ploi torentiale. 
Probleme au aparut in mai multe locuri din cartierul aradean Micalaca, unde canalizarea nu a facut fata debitului de apa produs de ploaia foarte puternica.
Doua pasaje si o zona mai joasa din apropierea unui pod au fost inundate, iar apa a depasit chiar si 70 de centimetri. Circulatia masinilor si a tramvaielor a fost blocata circa o ora. Soferii care s-au aventurat prin zona au ramas blocati, iar unii au avut nevoie sa fie tractati pentru a mai putea pleca.
In aceste conditii, in unele zone din oras sistemele de evacuare a apelor pluviale au facut fata cu dificultate debitelor mari si s-au inregistrat acumulari de apa pe carosabil: in zona Bd. Titulescu –pasaj si Gemi Center, la sens giratoriu Sanicolaul Mic, precum si in unele puncte din cartierul Bujac.

Prefectura judetului Arad si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a judetului Arad au hotarat luarea unor masuri speciale pentru a preintampina aparitia unor situatii deosebite, in conditiile in care prognoza meteo anunta vreme instabila si ploi abundente in primele doua zile ale saptamanii viitoare. 
'A fost suplimentat personalul aflat in serviciu in cadrul ISUJ Arad prin aducerea in unitate a grupei operative, fiind de asemenea prealarmat personalul din turele libere la toate subunitatile de interventie din judet. De asemenea, prin ordin de prefect a fost introdusa permanenta la toate primariile din zonele posibil a fi afectate', a declarat purtatorul de cuvant al ISUJ Arad, George Plesca. 
Datorita cantitatilor mari de apa cazute atat pe teritoriul judetului Arad, cat si in judetele limitrofe, pana luni, 13 iunie, la ora 9.00, a fost instituit cod portocaliu hidrologic atat pe afluentii raului Mures, Bazin Hidrologic Radna, cat si pe cursul raului Crisul Alb, in amonte de comuna Gurahont. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005985 (s)