News Flash:

Locuitorii comunei Ocna de fier din Caras-Severin solicita interzicerea tranzitului autovehiculelor grele

12 Iunie 2016
1075 Vizualizari | 0 Comentarii
Ocna de fier
Un numar de 34 de familii  au depus petitii la institutiile judetene pentru oprirea transportului de busteni prin comuna Ocna de Fier, respectiv interzicerea totala si definitiva a tranzitarii localitatii de catre autovehiculele mai grele de 3,5 tone, fie ele cu sau fara marfa, cu exceptia celor destinate traficului de calatori. 
"Consideram ca cetatenii nu trebuie sa-si faca singuri dreptate, asa cum am vazut in alte parti. Avem prefect, Consiliu Judetean, Politie, Jandarmerie, Radarul Padurilor si asa mai departe. Aceste institutii trebuie sa ne apere vietile si avutul. Camioanele supraincarcate trec in viteza pe langa casele noastre, de ani de zile. Care este solutia? Cetatenii si primaria nu au dreptul sa repare drumul judetean, desi arata ca dupa bombardament! Prin urmare, am intrebat Prefectura, Consiliul Judetean si Consiliul Comunal ce se poate face. Cineva trebuie sa puna lucrurile la punct si sa aduca multumirea in sufletele localnicilor", declara Eugen Constantin, unul dintre petitionari. 
Localnicii solicita si semnalizarea rutiera corecta si completa pe intreg teritoriul localitatii Ocna de Fier, inclusiv oglinzi la curbele periculoase, instalarea, in sezonul estival, de limitatoare de viteza, avand in vedere ca au avut loc mai multe accidente, limitarea vitezei la 30 km/h in toata localitatea. 
Petitionarii motiveaza demersul lor prin faptul ca soseaua de tranzit Bocsa-Dognecea, precum si celelalte strazi din Ocna de Fier nu permit circulatia pe doua benzi normale, nu exista niciun fel de trotuar, pietonii fiind obligati sa se adaposteasca pe unde pot la trecerea autovehiculelor. 
"Curbele sunt deosebit de periculoase prin lipsa de vizibilitate si de trotuare. Tranzitul autovehiculelor grele nu doar ca uzeaza covorul asfaltic, ci deterioreaza si cladirile aproape lipite de sosea, existand oricand si pericolul distrugerii cladirilor si accidentarea mortala a trecatorilor. In plus, tranzitul autovehiculelor grele provoaca disconfort acustic", afirma Eugen Constantin. 
In cazul in care situatia nu se va remedia, petitionarii sunt de parere ca Ocna de Fier risca sa-si piarda statutul de localitate de interes turistic, cu toate ca, sustin localnicii, exista o sosea ocolitoare, ceea ce reprezinta cel mai puternic argument in favoarea solicitarii lor. 
Petitiile au fost transmise Inspectoratului de Politie al Judetului Caras-Severin - Serviciul Circulatie Rutiera, Institutiei Prefectului si Consiliului Judetean Caras-Severin. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004662 (s)