News Flash:

Interventie dificila pentru doua alpiniste care au ramas blocate in coarda cand escaladau un perete din Bucegi

9 Septembrie 2018
1361 Vizualizari | 0 Comentarii
download

Doua alipniste au ramas blocate in coarda, in timpul noptii de sambata spre duminica, in timp ce escaladau peretele Vaii Albe din Masivul Bucegi, jandarmii montani intervenind pentru a le ajuta sa coboare in siguranta. Cele doua alpiniste au coborat in siguranta, duminica dimineata, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Interventia considerata cu grad ridicat de risc este coordonata de jandamii montani, care au primit un apel de la alpiniste sambata noaptea, cu putin dupa miezul noptii. Cele doua alpiniste au ramas blocate in coarda pe stanca.

„Am fost informati ca doua alpiniste in timp ce escaladau peretele Vaii Albe din masivul Bucegi cu intentia de a ajunge pe Traseul Sperantelor au ramas blocate in coarda pe stanca. In ajutorul acestora actioneaza un ofiter si 8 subofiteri din cadrul structurilor montane ale Detasamentului de Jandarmi Sinaia si Centrul de Pregatire si Perfectionare a Cadrelor Montane Sinaia”, au transmis jandarmii montani.

Potrivit sursei citate, actiunea este de lunga durata, cu riscuri majore, avand in vedere peretele foarte abrupt unde au ramas turistele blocate, dar si faptul ca s-a intervenit in timpul noptii.
La ora transmiterii acestei stiri, misiunea nu s-a inchiat.

Cele doua alpiniste blocate pe un perete din Bucegi au coborat in siguranta

Seful Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat ca cele doua alpiniste au coborat in siguranta dupa ce salvamontistii au tinut permanent legatura cu ele telefonic.

Haiduc a precizat ca tinerele au ramas blocate pe traseul Sperantelor din Valea Alba, unul dintre cele mai dificile trasee de alpinism din tara.

“Este un traseu dificil, paralel cu Fisura albastra. Are gradul sase A, sase fiind cel mai greu traseu la noi. Le-a prins ceata si au ratat la rapelare, nu au mai iesit in zona de regrupare. Aveau experienta. Noi le-am dat indicatii prin telefon. Eram pregatiti sa intervenim insa nu am mai fost nevoie, au coborat singure. Dupa ce s-a ridicat ceata au vazut punctul pe care l-au ratat”, a declarat Haiduc.

Cele doua alipniste au ramas blocate in coarda, in timpul noptii de sambata spre duminica, in timp ce escaladau peretele Vaii Albe din Masivul Bucegi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1365 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005326 (s)