News Flash:

Intamplarea prin care a trecut Cristian, sofer de TIR, la Sinesti: a fost jefuit din mers

9 Mai 2018
1196 Vizualizari | 0 Comentarii
sofer

Sinesti, numele localitatii din Ialomita unde hotii dau lovitura dupa lovitura, a devenit cunoscut recent in toata tara. Soferii de TIR il stiu insa bine si spun ca bandele de talhari actioneaza nestingherite de ani de zile, fara ca politistii sa-i deranjeze. Au avut, deci, timp sa se perfectioneze – reusesc acum sa goleasca masini de mare tonaj aflate in mers. N-ar fi trebuit sa se ajunga aici, recunosc sefii din Politie, care admit ca ofiterii de la IPJ Ialomita nu si-au facut cum trebuie datoria.
„Este o zona rau-famata, deci treaba asta se cunoaste de ani de zile, nu este recent. Cred ca undeva la 10 ani, poate chiar mai bine”, spune Cristian, sofer la firma de curierat.

TIR-ul condus de Cristian a fost pradat recent la Sinesti, de hoti care au actionat ca-n filme.

„N-am simtit nimic, la viteza de 80-85 la ora. Mi-au spart lacatul, au scos bara de siguranta, au deschis usile, au patruns in camion. Stau pititi pe drumurile laturalnice si vin in spatele masinii cu luminile stinse, se lipesc pe camion”, mai spune soferul.

Iar scenariul s-a repetat de cel putin patru ori, numai in ultima luna. La ultimul jaf, talharii s-au ales cu bunuri in valoare de peste 40.000 de lei.

„Cam de pe aici incepe greul pentru soferii de TIR, la iesirea din Lilieci si urmeaza Sinestiul. Credeti-ma ca mi se face si pielea de gaina. De cand a aparut la presa si pe Facebook, atunci am vazut jandarmi, politie, ceea ce n-am vazut ani de zile”, adauga Cristian.

Masuri au luat si firmele de transport. Folosesc dispozitive de siguranta care ar trebui sa-i descurajeze pe hoti si trimit cate trei sau patru masini in convoi.

Faradelegile de la Sinesti au ajuns si in atentia Corpului de Control al sefului Politiei Romane, care a stabilit ca Inspectoratul Judetean Ialomita nu si-a indeplinit atributiile.

„Nu au fost intitiate actiuni preventive cu efective marite, gestiunea fiind realizata doar cu politisti din localitate. Inspectoratul nu a realizat o analiza punctului nici din zona Sinesti, nici din alta zona, ceea ce denota superficialitate in abordarea problemei”, a declarat Georgian Dragan, purtatorul de cuvant al IGPR.

Seful IPJ Ialomita si opt subofiteri din subordine sunt acum cercetati. Jafurile in serie de la Sinesti au devenit cunoscute dupa ce una din victime a povestit pe Facebook cum a fost pradata, dupa ce a oprit in popasul din localitate.


sinesti ialomita hotii soferii tir
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1471 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006227 (s)