News Flash:

Incendiu la o padure de conifere din Retezat. S-a intervenit si cu un elicopter

13 August 2015
1222 Vizualizari | 0 Comentarii
incendiu in padure
Pompierii militari, ajutati de un elicopter echipat special, intervin joi pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la marginea unei paduri de conifere situata pe raza comunei hunedorene Pui, in Masivul Retezat, focul distrugand deja circa 6 hectare de litiera si coronament.
Incendiul se manifesta joi, in jurul orelor pranzului, pe un focar de circa un hectar de litiera de padure si coronamente de copaci, actiunea pompierilor militari fiind ingreunata de terenul accidentat, vant si lipsa surselor de apa.
"In actiunea de stingere sunt implicati 40 de pompieri, 4 jandarmi si 15 lucratori silvici care au facut eforturi deosebite pentru limitarea propagarii arderii, in cursul zilei de miercuri si al noptii trecute. Echipele de interventie actioneaza in conditii dificile: teren accidentat si in panta, vant puternic care isi schimba constant directia si lipsa surselor de apa", a declarat joi purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, maior Anemona Doda.
In acest context, ISU Hunedoara a cerut sprijinul unui elicopter adaptat pentru operatiuni de stingere a incendiilor, deoarece in zona afectata de ardere exista o suprafata mare de fond forestier de rasinoase, care este pusa in pericol. In plus, pe fondul conditiilor meteorologice de seceta si lipsa precipitatiilor, exista riscul extinderii incendiului pana la arealul Parcului National Retezat.
Unitatea Speciala de Aviatie Cluj a trimis in sprijinul pompierilor hunedoreni un elicopter echipat cu un dispozitiv care poate incarca un volum de 3.000 litri de apa. Cu ajutorul aparatului de zbor, in zona de manifestare a incendiului au fost dispersate mai multe transporturi de apa.
Alimentarea cu apa a elicopterului se realizeaza dintr-un lac de acumulare situat la aproximativ 19 km distanta fata de locul incendiului.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007689 (s)