News Flash:

SCANDALOS! O biserica din Cluj a fost vandalizata

13 August 2015
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
biserica vandaliuzat
Conducerea Bisericii Romano-Catolice "Sf. Mihail" din Cluj-Napoca a sesizat, joi, Primaria si Politia, care a deschis o ancheta, dupa ce lacasul de cult a fost vandalizat, zidurile exterioare ale acestuia fiind mazgalite cu graffiti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Administratorul Bisericii Romano-Catolice "Sf. Mihail", Orosz Kristofer, a declarat, joi, presei, ca institutia va gasi un specialist care se va ocupa de curatarea zidurilor.
"Am observat in cursul zilei de miercuri semne de graffiti pe zidul exterior al bisericii in peste zece locuri, cu spray cu vopsea argintie. Este o simpla semnatura. Am sesizat Politia si Primaria Cluj-Napoca sa se ia masuri fata de aceasta vandalizare, sa fie luate masuri de protectie, cum ar fi mai multe camere de supraveghere si patrulare de noapte in Piata Unirii. Vom gasi un specialist care sa ne ajute la curatarea vopselei, costurile acestei operatiuni urmand sa fie acoperite de noi. Este vorba de casa noastra, e normal sa cheltuim noi", a spus Orosz Kristofer.
Anna Horvath, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat ca Primaria va lua masuri pentru intensificarea supravegherii video din zona Pietei Unirii, prin amplasarea unor camere suplimentare.
"Incidentul de la Biserica «Sf. Mihail» se presupune ca a avut loc in noaptea de marti spre miercuri si arata un fenomen in crestere de vandalizare a unor monumente din centrul istoric al Clujului, prin aceasta forma de manifestare primitiva care aduce atingere acestor obiective. Recent a avut loc vandalizarea grupului statuar Matei Corvin. Va trebuie sa luam si alte masuri, chiar prin instalarea unui post permanent de paza in Piata Unirii, indiferent de costuri", a subliniat Horvath.
Biserica Romano-Catolica "Sf. Mihail" este monument istoric, constructia acesteia desfasurandu-se in doua faze: prima a inceput in anul 1316 si a fost finalizata in 1390, iar cea de-a doua intre anii 1410 - 1487. Lacasul de cult aflat in centrul municipiului Cluj-Napoca este construit in stil gotic. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004791 (s)