News Flash:

In Timisoara, copiii intre 5 si 11 ani vor fi vaccinati anti-Covid la Spitalul „Louis Turcanu”

10 Ianuarie 2022
370 Vizualizari | 0 Comentarii
spitalul de copii

Autoritatile locale au decis intr-o intalnire anticipativa valului V locatia pentru vaccinarea copiilor cu varste intre 5-11 ani. Aceasta se va realiza la Spitalul „Louis Turcanu”. Sunt insa probleme cu alocarea personalului.
 
 
La Timisoara, vaccinarea copiilor cu varste intre 5-11 ani impotriva coronavirusului se va face intr-un loc special amenajat la Spitalul de Copii „Louis Turcanu”. Subprefectul Ovidiu Draganescu a precizat ca ar fi probleme cu alocarea personalului.

„Este o problema, deoarece medicii trebuie sa preia din personalul limitat pe care il au. Nu e vorba ca nu se doreste sa se faca vaccinarea, dar e o activitate care vine in plus pe un spital care oricum este sub presiunea evaluarilor, fiindca toti copiii au fost evaluati in pandemie acolo, toti parintii s-au dus cu copii acolo la inceput. Noi am pus la dispozitia lor containere de-a lungul timpului, unde au desfasurat diverse activitati, si probabil si aceasta vaccinare va avea un circuit special, separat de toate celelalte, se va face tot intr-un asemenea container”, a explicat Ovidiu Draganescu, subprefectul judetului Timis.

Nu se stie exact cand va debuta vaccinarea acestei categorii de varsta, intrucat nici serurile speciale nu au ajuns inca in tara, iar autoritatile nu s-au organizat in acest sens. Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19 (CNCAV) estimeaza ca vaccinurile pentru copii vor ajunge in tara in a doua jumatate a lunii ianuarie.

Copiii din categoria 5-11 ani vor fi vaccinati cu un ser Pfizer care vine intr-o doza mai mica fata de cea utilizata la persoanele de peste 12 ani. Copiii vor face si rapel, la 21 de zile.

„La copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mica decat cea utilizata la persoanele cu varsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg). Riscul de miocardita la copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani este extrem de scazut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani. Doar 12 cazuri de miocardita au fost inregistrate la 8.7 milioane de doze administrate in SUA la aceasta categorie de varsta”, transmit reprezentantii Platformei RO Vaccinare.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006423 (s)