News Flash:

In Romania, administrarea dozei trei de vaccin anti-Covid incepe din 28 septembrie

22 Septembrie 2021
430 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin covid

Premierul Florin Citu a anuntat miercuri ca, din 28 septembrie, in Romania va incepe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid.
 
 
Din 28 septembrie, in Romania va incepe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID, a anuntat miercuri, 22 septembrie, premierul Florin Citu.

A treia doza de vaccin se va face doar cu Pfizer sau Moderna, indiferent de serul folosit pentru primele doua doze. A treia doza poate fi administrata oricarei persoane care are cel putin 6 luni de la doza 2, insa este recomandata in primul rand persoanelor vulnerabile (de peste 65 de ani/care sufera de boli cronice/care au risc mare de expunere).

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 a anuntat ca pentru persoanele imunizate cu Johnson & Johnson, in momentul de fata nu este necesara administrarea dozei de rapel.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei 3 se poate face prin prezentarea directa in centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei nationale de programare la vaccinare.

La fel ca pana acum, cei vaccinati vor primi adeverinte pe care se va specifica schema de vaccinare, cu mentionarea celor trei doze efectuate.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006106 (s)