News Flash:

IMAGINI SOCANTE! Gruparea Stat Islamic revendica decapitarea a 21 de egipteni de confesiune crestina rapiti in Libia - FOTO

16 Februarie 2015
1276 Vizualizari | 0 Comentarii
Gruparea extremista sunnita Stat Islamic (SI) a difuzat duminica o inregistrare video care prezinta decapitarea a 21 de barbati pe care ii prezinta ca fiind egipteni de confesiune crestina recent rapiti in Libia, relateaza BBC News Online.
Potrivit imaginilor postate pe Internet, barbati imbracati in combinezoane de culoare portocalie, similare celor purtate de ostaticii executati recent in Siria de catre SI, sunt aliniati pe o plaja cu mainile legate la spate, dupa care sunt decapitati.

La 12 ianuarie, aripa libiana a gruparii extremiste sunnite a anuntat ca detine ostatici 21 de egipteni de confesiune crestina.
Cei 21 de egipteni, care erau muncitori imigranti, au fost rapiti in orasul Sirt, in nordul Libiei, aflat sub controlul gruparilor islamiste.
SI a anuntat ca ei au fost rapiti pentru a razbuna soarta femeilor musulmane "torturate si ucise de catre Biserica (Ortodoxa) Copta din Egipt".
Un purtator de cuvant al Bisericii Copte din Egipt a confirmat executia celor 21 de barbati, a anuntat agentia oficiala egipteana, citata de NBC News.
Presedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, a convocat Consiliul National de Aparare pentru a examina situatia si a decretat sapte zile de doliu national.
Guvernul egiptean si-a avertizat cetatenii sa nu calatoreasca in Libia, insa multi dintre ei pleaca in tara vecina pentru a gasi un loc de munca.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005067 (s)