News Flash:

Guvernul a modificat Codul Fiscal

7 Ianuarie 2017
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
cod fiscal
Guvernul a modificat si completat Codul fiscal, printr-o ordonanta de urgenta adoptata in sedinta de astazi, in scopul implementarii masurilor din domeniul fiscal cuprinse in Programul de Guvernare aprobat de Parlament in 4 ianuarie 2017.


Setul de masuri introduse prin actul normativ vizeaza sustinerea mediului de afaceri, prin incurajarea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor, precum si prin stimularea activitatii de inovare, cercetare si dezvoltare, se arata intr-un comunicat de presa emis de Guvern.


"Rezultatele urmarite prin aplicarea acestor decizii sunt: crearea de noi locuri de munca, incurajarea capitalului autohton, atragerea investitiilor straine directe, mai ales in sectoarele cu valoare adaugata ridicata, investirea in infrastructura si in fabrici noi, dezvoltarea  capacitatilor de productie, astfel incat sa se creeze premisa unei cresteri economice sustenabile", potrivit documentului.
Astfel, pentru societatile care in prezent desfasoara exclusiv activitate de inovare, cercetare - dezvoltare, definita potrivit legii, facilitatea de scutire de la plata impozitului pe profit se aplica in primii 10 ani de activitate. De asemenea, pentru contribuabilii nou infiintati care desfasoara exclusiv activitate de inovare, cercetare - dezvoltare, definita potrivit legii, facilitatea se acorda pe o perioada de 10 ani de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cu respectarea legislatiei in domeniul ajutorului de stat.


"Prin aceasta masura, se urmareste stimularea desfasurarii activitatilor de inovare si cercetare-dezvoltare, cu efecte directe asupra mentinerii in tara a fortei de munca specializate, valorizand astfel potentialul uman de care dispune Romania, cu specializari in diferitele domenii de activitate.


O astfel de masura se inscrie, de asemenea, in obiectivele generale strategice in domeniul cercetarii, dezvoltarii si inovarii, respectiv: cresterea competitivitatii economiei romanesti prin inovare; cresterea contributiei romanesti la progresul cunoasterii; cresterea rolului stiintei in societate", se mai arata in comunicatul Guvernului.


In prezent, contribuabilii care desfasoara exclusiv activitate de inovare, cercetare - dezvoltare, definita potrivit legii, sunt obligati la plata unui impozit pe profit in cota de 16% aplicat asupra rezultatului fiscal obtinut din aceste activitati.

guvernul codul fiscal ordonanta urgenta programul guvernare parlament
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004863 (s)