News Flash:

Guvernul a aprobat formularul de localizare a pasagerilor. Amenzi de pana la 3.000 de lei celor care nu-l completeaza

15 Decembrie 2021
424 Vizualizari | 0 Comentarii
Pasager

Formularul de localizare a pasagerilor a fost aprobat, miercuri, de Guvern. Documentul se va aplica din 20 decembrie si trebuie completat de toate persoanele care vor intra in Romania. Cei care nu o vor face risca amenzi cuprinse intre 2.000 si 3.000 de lei.
 
Din 20 decembrie, oricine intra in Romania va trebui sa completeze formularul de localizare a pasagerilor cu 24 de ore inainte de a ajunge in tara. Cine nu il completeaza, o poate face la domiciliu, cat mai repede, in termen de 24 de ore. In caz contrar, va fi sanctionat, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, citat de digi24.ro. 

Actul normativ se inscrie in preocuparea la nivelul UE privind limitarea transmiterii tulpinii Omicron.

„Romania s-a aliniat deciziei CE privind instituirea unui sistem de formulare digitale de localizare a pasagerilor. Acest document nu impiedica circulatia, ci ne ajuta sa putem localiza rapid contactii unei persoane infectate si DSP-urile sa poata face rapid anchetele epidemiologice si sa ia masurile care se impun de testare sau izolare a persoanelor infectate. E o procedura de identificare rapida a contactilor persoanelor infectate. Acest certificat nu va produce, cred, niciun fel de complicatii romanilor care il completeaza. Cetatenii trebuie sa completeze acest certificat cu 24 de ore inainte de intrarea in Romania. Daca nu reusesc sa faca asta, pot merge la domiciliu si trebuie sa il completeze in 24 de ore, sub sanctiunea unei amenzi daca nu respecta acest interval”, a spus Alexandru Rafila.

Amenda pentru cei care nu completeaza formularul este intre 2.000 si 3.000 de lei. Cei care vor intra in tara, vor putea completa formularul in format electronic, pentru a se procesa automat. Formularul poate fi completat electronic, accesand site-ul plf.gov.ro, urmand a fi completat si prezentat la intrarea in tara persoanelor autorizate de la punctele de trecere a frontierei.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004606 (s)